Grilloppskrift – Grillet kyllingsalat
En enkel og smakrik kyllingsalat med grillet kylling, stekte rødbeter og squash, samt litt geitost og pancetta som pynt. Raskt, enkelt og nydelig.
En enkel og smakrik salat med grillet kylling. Kyllingfilet trenger som oftest ikke lang tid på grillen, kun 7-10 minutter.
Hvordan du tilbedreder rødbetene og squashen finner du nederst i oppskriften. Av deg krever det ca. 10 minutter – stekeovnen fikser resten.
Ingredienser
4 porsjoner
0,7-1 kg kyllingbryst, uten skinn og bein
0,5-1 dl fersk sitronsaft
1 ss kornet sennep
3 ts hakket frisk, timian
1 dl olivenlje + litt til å dryppe
2 ts hakket frisk rosmarin
2 fedd hvitløk, finhakket
Havsalt
Nykvernet sort pepper
Til servering
Salat miks – gjerne med ruccula og feldsalat/vårsalat
4 medium rødbeter, stekt og delt*
1 liten squash, stekt og delt**
Cherry tomater
Rødløk
Smuldret hvit geitost
1 dl pancetta, stekt og oppkuttet – kan byttes ut med røkt bacon.
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Legg kyllingfiletene i en stor zip-lock pose eller en bolle med lokk.
- Bland sammen sitronsaft, sennep og 1 ts timian i en bolle. Samtidig som du visper heller du i olivenolje i med en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Sett til side 1/3 av marinaden til servering.
- I den resterende marinaden: visp inn rosmarin og hakket hvitløk. Hell marinaden over kyllingen. Se til at kyllingen blir godt dekt. Sett kyllingen så inn i kjøleskapet i minst en time – opptil seks timer.
- Klargjør grillen for direkte grilling over medium-høy varme.
- Ta kyllingen ut av marinaden og fjern overflødig marinaden med et papirhåndkle. Kryddere kyllingen med salt og pepper før den legges på grillen. Grill i 3-5 minutter på hver side eller til du kjenner den er gjennomstekt.
- Bland salaten i en bolle og tilsett 2 ss av marinaden. Bland dette godt sammen.
- Tilsett tomater, løk, rødbeter* og squash**.
- Del kyllingbrystet og legg over salaten. Pynt med smuldret geitost og pancetta/bacon. Server med den resterende marinaden som dressing.
*Tilberede rødbeter:
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg rødbetene på et stort stykke folie og drypp over olivenolje. Bredd foilen til en pakke. Sett pakken i ovnen i 1 time eller til rødbetene er myke nok til å stikkes med en gaffel. Når rødbetene er kalde nok, fjern skallet ved hjelp av en kniv. Del så rødbetene i mindre biter.
Tips: Server gjerne med guacamole og salsa.
** Tilberede squash:
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg squashen på foile og drypp over olivenolje. Dryss ½ ts timian, salt og pepper over. Stek den i 20 minutter eller til den er ferdig. Husk å snu den halvveis i steketiden.