Grilloppskrift – Grillet nektarinsalat med chili og ingefær vinaigrette
En fantastisk sommersalat hvor nektarinene marineres i en chili og ingefær vinaigrette for å gjøre salaten litt mer spicy.
En fantastisk sommersalat hvor nektarinene marineres i en chili og ingefær vinaigrette for å gjøre salaten litt mer spicy.
Ingredienser
Tilbehør til 8 porsjoner
Vinaigretten
1 ss sjalottløk, finhakket
1 chili, finhakket uten frø
1 ss fersk ingefær, hakket
½ ts Dijon sennep
4 ss riseddik
1,2 dl nøytral olje
Havsalt
Nykvernet pepper
Salaten
4 nektariner, delt i båter
110 g salat, gjerne en frisk blanding
110 g ruccola
1 dl friske urter, hakket*
½ liten rødløk, tynt skåret
1 medium avokado, skrelt og i skiver
*Bruk gjerne fantasien, men et tips er å bruke en blanding av gressløk, basilikum og mynte.
Pynt til salaten
0,8 dl smuldret hvit geitost
0,5 dl hakkede nøtter**
**Lag en nøtteblanding du liker.
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Lag vinaigretten ved å blande sammen alle ingrediensene foruten om oljen. Visp så sakte oljen inn slik at alt er grundig blandet.
- Skjær opp nektarinene. Hell over ca. 0,5 dl av vinaigretten og sett dette i kjøleskapet i 30-60 minutter.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme.
- Grill nektarinen i 2-3 min. på hver side til du får grillmerker. Sett de så til side.
- Bland sammen salaten i en stor bolle. Smaksett med vinaigretten – ca. 3-4 ss. Bland dette godt.
- Pynt salaten med geitost og nøtter.