Grilloppskrift – Grillet søtpotet med pinjekjerner
Prøv grillet søtpotet med pinjekjerner som tilbehør neste gang du griller. Søtpoteten har en intens guloransje farge, og en fin sødme som gir retten karakter.
Prøv grillet søtpotet med pinjekjerner som tilbehør neste gang du griller. Søtpoteten har en intens guloransje farge, og en fin sødme som gir retten karakter.
Ingredienser
4 porsjoner
800 g søtpotet
6 dl appelsinjuice
1 ss olje til pensling
40 g pinjekjerner
1⁄2 ts salt
4 ss olivenolje
2 ss finhakket frisk estragon
Slik gjør du
Grillmetode: direkte.
- Skjær søtpotet i 2 cm tykke skiver. Legg skivene i en kjele, hell appelsinjuice over, og ha på vann slik at det dekker potetene. Kok i fem minutter.
- Rist pinjekjerner i en tørr panne. Krydre med salt.
- Ta potetskiver opp av vannet, tørk dem lett. Pensle potetene med olje, og grill i to minutter på hver side.
- Legg potetskivene på fat, dryss olje, pinjekjerner og estragon over.
Kilde: matprat.no Foto: matprat.no