Grilloppskrift – Grillet kveite med Chorizo-smør
Grillet fisk er en sommerhit for mange. Denne oppskriften er med kveite, men man kan også ville benytte andre fisker med hvit kjøtt, som f.eks. steinbit.
Grillet fisk er en sommerhit for mange. Denne oppskriften er med kveite, men man kan også ville benytte andre fisker med hvit kjøtt, som f.eks. steinbit.
Ingredienser
4 porsjoner
85 gram Chorizo pølse, hakket
1 ss hakket chili
1 fedd hvitløk, hakket
1 dl mykt usaltet smør
1 ts sitronsaft
¼ ts havsalt
En klype kajennepepper
4 kveite fileter med skinn (eller annen fast hvit fisk)
Cajun grillkrydder eller annet kreolsk krydder
Olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Legg chorizo, chili og hvilløk i en food processor og kjør til det er finhakket. Bruk gjerne puls-funksjon.
- Legg blandingen i en bolle sammen med smør, sitronsaft, salt og kajennepepper. Bland alt sammen med en gaffel. Legg blandingen på plastfolie og rull sammen til en pølse. Legg den så i kjøleskapet for 2-3 timer.
- Tips: smøret kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
- Krydre fisken med Cajun krydder og drypp over litt oliven olje.
- Legg fisken på grillen med kjøttsiden ned og la det grille i 4-6 minutter. For rutemønster på fisken må den legges 45° på grillristen.
- Bruk en slikkepot for å snu fisken og la den grille i 5 minutter til. Fisken er ferdig når den fortsatt er fuktig, men flaker når man tar på den med en gaffel. Midten av fisken skal akkurat ha blitt hvit.
- Server fisken umiddelbart med Chorizo-smør.
Ingredienser
4 porsjoner
- 85 gram Chorizo pølse, hakket
- 1 ss hakket chili
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 dl mykt usaltet smør
- 1 ts sitronsaft
- ¼ ts havsalt
- En klype kajennepepper
- 4 kveite fileter med skinn (eller annen fast hvit fisk)
- Cajun grillkrydder eller annet kreolsk krydder
- Olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Legg chorizo, chili og hvilløk i en food processor og kjør til det er finhakket. Bruk gjerne puls-funksjon.
- Legg blandingen i en bolle sammen med smør, sitronsaft, salt og kajennepepper. Bland alt sammen med en gaffel. Legg blandingen på plastfolie og rull sammen til en pølse. Legg den så i kjøleskapet for 2-3 timer.
Tips: smøret kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned. - Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
- Krydre fisken med Cajun krydder og drypp over litt oliven olje.
- Legg fisken på grillen med kjøttsiden ned og la det grille i 4-6 minutter. For rutemønster på fisken må den legges 45° på grillristen.
- Bruk en slikkepot for å snu fisken og la den grille i 5 minutter til. Fisken er ferdig når den fortsatt er fuktig, men flaker når man tar på den med en gaffel. Midten av fisken skal akkurat ha blitt hvit.
- Server fisken umiddelbart med Chorizo-smør.