Grilloppskrift – Kyllingburger med sweet chilisalsa, aioli og chilimajones
Imponer med gourmettilbehør til kyllingburgerne. En frisk og saftig smaksopplevelse som er enkel å lage.
Imponer med gourmettilbehør til kyllingburgerne. En frisk og saftig smaksopplevelse som er enkel å lage.
Ingredienser
4 porsjoner
4 kyllingfileter
Marche salat eller annen salat etter ønske
Burgerbrød
Marinade
Rapsolje
Toro kylllingkrydder (eller annet kyllingkrydder)
Santa Maria chicken and steak krydder (eller annet kyllingkrydder)
Sweet Chilisalsa
1 stk. liten rød paprika
1 stk. liten gul paprika
2 stk. store tomater
1 stk. liten rødløk
½ agurk
1 stk. lime
½ – 1 dl sweet chili
Hakket koriander
Aioli og chilimajones
2 hele egg
1 ss Dijon sennep
saften av 1 liten sitron
Ca 5 dl rapsolje
Sriracha hot chilisaus
3 fedd hvitløk
Salt
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
Marinade
- Lag marinaden ved å blande ingrediensene: olje og krydder. Pass på å ikke bruk for mye olje til marinaden. Det skal kun være så filetene blir smurt med olje og krydder, og ikke svømme i olje. Mengden av krydder tilpasses etter ønske.
- Del opp kyllingfileten i to og legg i marinaden.
- La kylling stå kjølig minst én time før steking – men gjør det gjerne klart dagen før.
Sweet Chilisalsa
- Alle ingredienser skjæres opp i veldig små terninger.
- Fjern helst kjernen på agurken og frøene på tomatene. Da får du en fastere salsa.
- Press saften av en lime over salsaen.
- Smak til med ønsket mengde av Sweet Chili og fersk koriander.
Aioli- og chilimajones
- Bland egg, sennep og sitron i en bolle. Piskes luftig med en stavmikser
- Tilsett olje, med stavmikseren i gang, helt til ønsket konsistens er oppnådd. Mengden olje varierer litt med størrelsen på eggene
- Tilsett litt salt til slutt. Da har du en ferdig majones.
- Del majonesen i to boller.
- Tilsett hvitløk fra hvitløkpresse i den ene bollen, for å lage aioli. Til halve majonesen brukes ca 3 fedd hvitløk. Kan justeres etter ønsket smak.
- I den andre bollen tilsetter du Sriracha hot chilisaus. Majonesen demper veldig chilismaken så majonesen skal bli svak rosa, da er den passe sterk. Det er veldig individuelt hva som er passe sterkt, så smak til underveis.
Når alt er klart
- De marinerte kyllingfiletene grilles på god varme for å få en fin grillet overflate. De tykkeste bitene må kanskje etterstekes litt på indirekte varme for å bli gjennomstekt.
- Varm burgerbrødene litt på grillen.
- Bygg så opp burgeren:
Begynn med litt aioli eller chilimajones på burgerbrødet.
Legg på salat.
Legg på en kyllingfilet.
Avslutt med sweet chilisalsa
Topp-brødet legges på.
Lykke til og velbekomme!
Ingredienser
4 porsjoner
- 4 kyllingfileter
- Marche salat eller annen salat etter ønske
- Burgerbrød
Marinade
- Rapsolje
- Toro kylllingkrydder (eller annet kyllingkrydder)
- Santa Maria chicken and steak krydder (eller annet kyllingkrydder)
Sweet Chilisalsa
- 1 stk. liten rød paprika
- 1 stk. liten gul paprika
- 2 stk. store tomater
- 1 stk. liten rødløk
- ½ agurk
- 1 stk. lime
- ½ – 1 dl sweet chili
- Hakket koriander
Aioli og chilimajones
- 2 hele egg
- 1 ss Dijon sennep
- saften av 1 liten sitron
- Ca 5 dl rapsolje
- Sriracha hot chilisaus
- 3 fedd hvitløk
- Salt
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
Marinade
- Lag marinaden ved å blande ingrediensene: olje og krydder. Pass på å ikke bruk for mye olje til marinaden. Det skal kun være så filetene blir smurt med olje og krydder, og ikke svømme i olje. Mengden av krydder tilpasses etter ønske.
- Del opp kyllingfileten i to og legg i marinaden.
- La kylling stå kjølig minst én time før steking – men gjør det gjerne klart dagen før.
Sweet Chilisalsa
- Alle ingredienser skjæres opp i veldig små terninger.
- Fjern helst kjernen på agurken og frøene på tomatene. Da får du en fastere salsa.
- Press saften av en lime over salsaen.
- Smak til med ønsket mengde av Sweet Chili og fersk koriander.
Aioli- og chilimajones
- Bland egg, sennep og sitron i en bolle. Piskes luftig med en stavmikser
- Tilsett olje, med stavmikseren i gang, helt til ønsket konsistens er oppnådd. Mengden olje varierer litt med størrelsen på eggene
- Tilsett litt salt til slutt. Da har du en ferdig majones.
- Del majonesen i to boller.
- Tilsett hvitløk fra hvitløkpresse i den ene bollen, for å lage aioli. Til halve majonesen brukes ca 3 fedd hvitløk. Kan justeres etter ønsket smak.
- I den andre bollen tilsetter du Sriracha hot chilisaus. Majonesen demper veldig chilismaken så majonesen skal bli svak rosa, da er den passe sterk. Det er veldig individuelt hva som er passe sterkt, så smak til underveis.
Når alt er klart
- De marinerte kyllingfiletene grilles på god varme for å få en fin grillet overflate. De tykkeste bitene må kanskje etterstekes litt på indirekte varme for å bli gjennomstekt.
- Varm burgerbrødene litt på grillen.
- Bygg så opp burgeren:
- Begynn med litt aioli eller chilimajones på burgerbrødet.
- Legg på salat.
- Legg på en kyllingfilet.
- Avslutt med sweet chilisalsa
- Topp-brødet legges på.
Lykke til og velbekomme!