Grilloppskrift – Rødvinssaus til biff
En god rødvinssaus som kun tar 15 minutter å lage. Sausen passer perfekt til biff, uansett om dener grillet eller stekt i panna.
En god rødvinssaus som kun tar 15 minutter å lage. Sausen passer perfekt til biff, uansett om den er grillet eller stekt i panna.
Ingredienser
Mengde: 2,5-3 dl
5 dl rødvin
1 stor sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, knust
3 kvister rosmarin
8 kvister timian
1 ts hel sort pepper
2 ss tomatpuré
2 ss worcestershiresaus
1 ts kjøttfond
1 ts salt
1 ts sukker
4 ss kaldt smør, skåret i fire biter.
Slik gjør du
Grillmetode: Sidebluss
- Tilsett rødvin, sjalottløk, hvitløk, rosmarin, timian og pepper i en medium stor kjele.
- La dette koke opp og la det redusere til du har ca. 2,5 dl. Sil før du heller det tilbake i kjelen.
- Visp inn resten av ingrediensene, foruten smør. La dette småkoke i 5 minutter.
- Visp inn smøret, en bit av gangen, til alt er godt blandet.
- Sausen er best servert varm.
Tips: Sausen kan lagres i en lufttett boks i opptil et par uker. Forsiktig varm opp før servering.