Grilloppskrift – Røkt grillede tomater
Disse røkte tomatene egner seg godt som topping til en burger eller som en egen rett på tapasbordet.
Disse røkt grillede tomatene egner seg godt som topping til en burger eller som en egen rett på tapasbordet. Enkle å lage og kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager.
Ingredienser
Mellomstore tomater
Havsalt
Fersk timian
Eventuelt:
Mozzarella
Svart pepper
Slik gjør du
Grillmetode: indirekte varme
- Klargjør grillen for indirekte varme med en smoker box. Prøv og hold temperaturen inne i grillen rett under 150 °C.
- Del tomatene i to og fjern førene. Plasser tomatene på en grilling grid med den delte siden opp. Strø salt lett over og legg på en liten kvist timian.
- Sett grill griden på den kalde siden av grillen og lukk lokket. La tomatene grille i 1-1,5 timer. Husk og fyll på wood chips når det trengs.
- Server tomatene som de er eller fyll de med mozzarella, kvern over svart pepper og legg en liten kvist med timian på.
Tips: Når tomatene er ferdig grillet kan de oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager eller legges i en beholder og dekkes med olivenolje. Tomatene kan da oppbevares i kjøleskapet i flere uker.