Grilloppskrift – Smokey krydret svinekoteletter med urtesmør
Nydelige smokey krydret svinekoteletter med hvitløkssmør. En kjekk oppskrift å ha i bakhånd. Og det beste – det meste kan gjøres klart dagen i forveien.
Dette er en god oppskrift å ha i baklommen. Kotelettene er gnidd inn med en røykfylt, litt søt krydderblanding og deretter toppet med urtesmør. Beste er at det meste kan gjøres en eller to dager på forhånd!
Ingredienser
6 porsjoner
Urtesmør
120 gram usaltet smør, mykt
2 ss persille, finhakket
2 ts frisk sitronsaft
2 ts Dijonsennep (valgfritt)
¼ ts havsalt
1/8 ts frisk malt svart pepper
1 klype kajennepepper (valgfritt)
Plastfolie
Svinekoteletter
6 svinekoteletter
2 ts salt
2 ts brunt sukker
2 ts røkt paprikapulver
2 ts malt koriander
2 ts malt svart pepper
Skallet fra 1 sitron
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Lag smøret ved å blande sammen alle ingrediensene. Rør gjerne med en gaffel. Ha smøret ut på et stykke plastfolie. Rull sammen folien og vri endene slik at det dannes en sylinder. Sett denne i kjøleskap i et par timer. Smøret kan oppbevares i fryseren i opptil en måned.
- Klapp kotelettene tørre med et tørkepapir. Bland sammen krydderne. Strø blandingen over kotelettene på begge sider. La kjøttet marineres i minst 2 timer i kjøleskapet. Kotelettene kan stå natten over.
- Klargjør grillen for direkte grilling med to varmesoner: en med høy varme og en med middels varme.
- Plasser kotelettene i sonen med høy varme. Grill de 2 minutter på hver side.
- Flytt så kotelettene til sonen med middels varme: roter stykkene 90 grader for å lage grillmerker. Grill i ytterligere 3 til 4 minutter på hver side eller inntil kjernetemperaturen er 60 °C (medium er ca. 63 °C. Temperaturen vil stige med et par °C ved hviling). La kjøttet hvile i 5-10 minutter.
- Server kotelettene med et par skiver smør over, slik at smøret smelter utover kotelettene.