fbpx

Hva gjør jeg når massasjebadet har farget vann?

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

Hva gjør jeg når massasjebadet har farget vann?

Ved fylling av nytt vann i massasjebadet vil mange oppleve at vannet har litt farge, noe som er normalt. Her kan du lese hva du skal gjøre for å få vannet klart.

Hvorfor er vannet farget?

Humus finnes i varierende grad i de fleste vannkilder, og vil gi vannet en fargetone, fra svak gult til brunt. Humus er ufarlige organiske molekyler som setter farge på vannet. Dersom du har vann med mye jern eller mangan vil vannet ofte være helt klart ved fylling. Ved tilgang til oksygen feller jernet ut og vannet blir farget. Denne prosessen fremskyndes også ved tilsetting av klor.

Jern og mangan kan også felles ut som brune(jern) eller svarte(mangan) partikler og gi en misfarging av vannet. Dette er mest vanlig fra borede brønner i fjell. Det er ikke helsefarlig å drikke vann som er farget av humus, jern eller mangan.

No Scale til massasjebad

Hva gjør jeg?

Hos de fleste vil den kloren man tilsetter etter fylling av massasjebadet gjøre at vannet etter noen timer er helt klart. Dersom man har mye humus i vannet vil det være nødvendig å bruke kullfilter ved fylling. Kullfilteret vil fjerne det meste av humus og vannet kan normalt behandles på vanlig måte med klor. I vann med mye farge kan det ta noen dager før vannet blir klart.

Når det er mye kalk eller jern i vannet er det viktig å bruke No Scale regelmessig. No Scale reduserer utfellingen av kalk og jern i vannet. No Scale finner du i vår nettbutikk.

I noen tilfeller er det så store mengder jern eller kalk i vannet at det kreves et mer omfattende system for å få vann som kan brukes i massasjebadet. En elektronisk ionebytter vil løse dette problemet. I disse tilfellene må man ta kontakt med et firma som har spesialisert seg på vannrensing.

Dersom vann med mye humus fylles i badet uten kullfilter er det viktig at filteret i massasjebadet rengjøres når vannet har blitt klart, slik at det ikke tetter seg

Har du spørsmål?

Har du spørsmål om vannet i ditt massasjebadet, kontakt oss gjerne på info@sundance.no, tlf. 33 06 30 00 eller benytt kontaktskjemaet.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager