fbpx

Hvilken desinfiseringsmetode burde jeg bruke i massasjebadet?

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

Hvilken desinfiseringsmetode burde jeg bruke i massasjebadet?

Det finnes flere former for desinfisering av vannet i utendørs massasjebad, hvor noen er manuelle mens andre er automatiske.

Saltvannsrensing

Saltvannsrensing er en automatisk måte å tilføre badevannet desinfiserende midler. Dessverre blir saltvannsrensing ofte omtalt som klorfritt, men dette stemmer ikke. Denne rensemetoden består nemlig av en generator som omdanner saltet som tilføres til klor eller bromin.

En fordel med denne prosessen er at du slipper å tilsette rensemidlene manuelt, da alt går automatisk. Men likevel er det ikke bare å trykke på en knapp og så vil massasjebadet klare seg selv – også denne typen desinfisering krever sitt av brukeren. Har du heller ikke faste mønstre på når du bader og hvor mange som bader, kan systemet fort generere for lite eller for mye klor/bromin – og din badeopplevelse blir ikke optimal. I tillegg er generatoren en avansert teknologisk løsning som er dyr i innkjøp og som har høye driftskostnader.

Ved selv å ha prøvd saltvannsrensing nøye, anbefaler vi manuell tilførsel av rensemidler. Dette er svært enkelt og det aller rimeligste alternativet.

Active Oxygen, sølvioner og klor

Når man skal desinfisere vannet i et massasjebad kommer man seg ikke helt unna å benytte klor. Dette fordi klor er det mest effektive bakteriedrepende middelet som finnes på markedet i dag. Likevel finnes det måter å redusere klorbruken til et minimum – vi anbefaler Active Oxygen i kombinasjon med sølvioner.

Active Oxygen (SpaChock) er et luktfritt middel som desinfiserer og oksiderer bort organiske materiale i vannet. I tillegg vil det bryte ned bunden klor og fjerne vond lukt. Dette gir et klarere vann som lukter friskt. Siden Active Oxygen bryter ned klor, er det veldig viktig at man ikke tilfører Active Oxygen og klor samtidig i massasjebadet. For best virkning anbefaler vi derfor at du tilsetter Active Oxygen i massasjebadet før du bader, og tilsetter klor etter bading – ukentlig eller etter behov.

Tips: Hvis du får utslag på teststrips at du har tilsatt for mye klor kan Active Oxygen tilsettes for å redusere klornivået.

SunPurity™ sølvioner er en boks med sølvionerkuler som legges i skimmeren på massasjebadet. Sølvioner hemmer bakterieveksten, reduserer behovet for klor og sørger for at du kan bade klorfritt. En boks med sølvioner har en varighet på 3-4 måneder.

Active Oxygen, sølvioner og klor får du kjøpt i vår nettbutikk

Spør oss om råd

Vi har gjennom årene fortløpende testet ut alle rense-teknologiene som er og har vært på markedet. Dette gjør at vi alltid anbefaler det vi selv synes er best, og det vi selv velger å bruke i vår egne massasjebad. Vi ønsker at du skal finne den løsningen som passer for deg og ditt bruk – ta derfor gjerne kontakt med oss for en nærmere gjennomgang av ulike rensemetoder. Ring oss på tlf. 33 06 30 00 eller send oss en mail på info@sundance.no.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager