Klargjør grillen for sesongen
Noen griller året rundt, men for de fleste er påsken starten på årets grillsesong. Før du tenner grillen for første gang i sesongen er det viktig at du klargjør den og tar en liten sjekk. Her har du noen tips til hva du bør gjøre.
Noen griller året rundt, men for de fleste er påsken starten på årets grillsesong. Før du tenner grillen for første gang i sesongen er det viktig at du klargjør den og tar en liten sjekk. Her har du noen tips til hva du bør gjøre.
- Sjekke slange og regulator
Har du gassgrill er det svært viktig at du sjekker gass-slangen for sprekker og krakeleringer. Er det mer enn 3 år siden slangen og regulatoren ble byttet, bør begge deler byttes før sesongen starter (kjøp regulatorkit her). - Fjern spindelvev
Gå over grillen og fjern spindelvev og andre fremmedlegemer inne i grillen. Det er spesielt viktig å sjekke brennerne og inntaket til brennerne. Fremmedlegemer her vil forstyrre transporten av gass. - Rengjorde du ikke Bull-grillen din før du pakket den bort?
Hvis du ikke rengjorde grillen før du satte den bort for sesongen bør du:
- Vask grillristene med Zalo-vann, eller annen fettløselig såpe.
- Skyll godt etterpå, før du setter grillristene inn med smakløs matolje som f.eks. raps- eller solsikkeolje.
- Skrap deksler, som varmereflektorer og varmespredere, rene med en sparkelspade i stål.
- Tøm og rengjør fettoppsamlingsskuffen.
- Vask grillen utvendig med stål rens (kjøp stålrens her).
- Er den veldig møkkete utvendig kan en annen såpe benyttes, men husk å sette inn grillen med stål rens til slutt, for å beskytte stålet mot vær og vind.
God grillsesong!
Lyst til å grille påskelammet?
Se flere grilloppskrifter her.
Ingredienser
6-8 personer
2 stk lammecarré
1 ss korianderfrø
1,5 ts svarte pepperkorn
1,5 ts salt
2 ss finhakket frisk rosmarin
Skall fra en sitron
Olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte og indirekte varme
- Skyll kjøttet og klapp det tørt med tørkepapir.
- Stek korianderfrøene i en tørr panne over middels varme til du kjenner lukten – i ca. 1-2 minutter.
- Legg korianderfrøene og pepperkorn i en morter og knus frøene.
- Hell så blandingen i en bolle sammen med salt, hakket rosmarin og sitronskall.
- Gni krydderblandingen inn i kjøttet. Dekk til kjøttet med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer. Kjøttet kan stå natten over.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 45 minutter før grilling.
- Klargjør grillen med to soner: en med direkte og en med indirekte grilling. Begge med middels varme.
- Drypp olivenolje på begge sider av kjøttet. Dekk de nakne beina på kjøttet med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent under grilling.
- Legg kjøttet med fettsiden opp på sonen med direkte varme. Grill i 8 minutter, snu og grill videre i 2 minutter slik at den får en liten stekeskorpe. Snu så karréen slik at den blir stående på høykant. Grill den slik i et par minutter. Gjenta på den andre siden.
- Flytt kjøttet til sonen med indirekte varme. Lukk grillokket og grill i ytterligere 10 minutter.
- Lammet er ferdig når den indre temperaturen når 55 °C.
- Ta så kjøttet av grillen og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det opp i porsjonsstykker.