Massasjebad – Idefase og planlegging


8 punkter ved planlegging

Når du skal planlegge plassering av et utendørs massasjebad, et boblebad eller en jacuzzi, i hagen er det lurt å tenke gjennom disse 8 punktene:

 

 1. Tenk igjennom familiens behov og ønsker. Liker dere å holde hageselskap og invitere venner? Nyter dere gjerne stillheten med en bok eller rolig musikk? Svarene vil hjelpe dere til å velge riktig plassering og hvilken massasjebadmodell som er best for dere.
 2. Er det lett å komme frem til badet? Jo nærmere massasjebadet er huset, jo mer glede får du av det og det blir mindre snø å måke. Hvis du velger å sette badet rett utenfor soveromsvinduet, eller ønsker stillhet når du bader, er det viktig at du velger et bad med stillegående sirkulasjonspumpe. Tilgangen til massasjebadet kan enkelt tilpasses eksisterende terrasse, uansett hvilket materiale den er laget av.
 3. Vurder skjerming når du skal finne rett plassering. Best mulig utsikt må vurderes opp mot innsyn fra naboen. Skjerming kan også løses med en levegg eller bruk av en lokkløfter.
 4. Utendørs massasjebad må settes på et stabilt slett underlag. Betongplatting, heller, tre-terrasse e.l. Den må tåle vekten av minst 500 kg pr. m² og være stabil.
 5. Massasjebadet må plasseres slik at det er tilgang til motorrommet for inspeksjon og fremtidig service. På alle Sundance-modeller er det den siden der kontrollpanelet sitter. Skal badet senkes helt eller delvis ned, er det viktig å lage FULL TILGANG til siden hvor kontrollpanelet er plassert. Dvs. tilgang til hele siden i full høyde og full bredde. En luke bør bygge like langt ut fra badet som antall centimeter badet er senket ned. Eks: En Optima er 226 cm bred. Senker du dette badet 60 cm ned i en terrasse, må du lage luke med følgende mål: 226 cm x 60 cm. Det er en fordel hvis denne luken er hengslet, slik at den enkelt kan vippes til siden.
 6. Drenering. Hvordan renner vannet når det regner? Vannet bør renne bort fra huset og andre tilbygg. Massasjebadet må plasseres slik at det ikke blir stående i vannpytter. Hvis du har et avløpssystem kan du koble massasjebadets drenering til det eksisterende systemet.
 7. Strøm til utendørs massasjebad. Massasjebadet må tilkobles direkte til en egen sikringskurs (uten annet utstyr tilkoblet) med tilhørende jordfeilbryter. Benytt autorisert elektriker.
 8. Hagearkitektur. Du kan lage forskjellige miljøer rundt massasjebadet ved å plante trær, busker og blomster eller endre bunndekke. Her er mulighetene uendelige.

 

 

Lover og regler

Som eier av et massasjebad eller et utendørs boblebad er du ikke pliktig å sende inn søknad under forutsetning av følgende:

 

 • At massasjebadet ikke er større enn 10 m² i grunnflate.
 • At den plasseres minimum 4 m fra nabogrense.
 • At den sikres mot at barn og voksne kan falle i den.

 

Relevante lover som regulerer dette er:

 

 • Plan og bygningsloven § 83. Basseng, brønn og dam.
 • Teknisk forskrift § 7-48. Sikkerhet mot drukning.

 

Vi tar forbehold om feil. Spesielle regler kan gjelde, som f.eks. innenfor 100-meters sonen ved sjøen. Er du i tvil, ta kontakt med din kommune.

Lagre

Lagre

Ønsker du mer informasjon eller et tilbud?

Fullt navn*

E-postadresse*

Telefonnummer

Melding

Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Sundance Norge.

Ring oss..

>

..gjerne for en hyggelig prat om våre produkter.

 

Du når oss på 33 06 30 00.