fbpx

Massasjebad – Idefase og planlegging

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon
Sundance massasjebad plassert på balkong

Massasjebad – Idefase og planlegging

I idefasen og planleggingen av plasseringen av et utendørs massasjebad er det flere punkter vi anbefaler deg du tenker igjennom. Her kommer 8 tips til hva du bør tenke på.

1. Tenk igjennom familiens behov og ønsker. Liker dere å holde hageselskap og invitere venner? Nyter dere gjerne stillheten med en bok eller rolig musikk? Svarene vil hjelpe dere til å velge riktig plassering og hvilken massasjebadmodell som er best for dere.

2. Plassering er viktig. Ved plassering nær utgang blir veien kortere og enklere å måke om vinteren. Det er også en fordel at veien er kort når du skal gå nydusjet ut i massasjebadet i bare badetøyet. Hvis du ønsker stillhet når du bader, eller velger å sette badet rett utenfor et soveromsvindu, er det viktig at du velger et bad med egen sirkulasjonspumpe. Tilgangen til massasjebadet kan tilpasses eksisterende terrasse, uansett hvilket materiale den er laget av.

Sundance massasjebad

3. Vurder skjerming når du skal finne rett plassering. Best mulig utsikt må vurderes opp mot innsyn fra naboen. Skjerming kan også løses med en levegg eller bruk av en lokkløfter.

4. Det er viktig at badet får et stabilt og slett underlag som er i vater. Underlaget kan være en betonplatting, heller, treterrasse e.l. og må tåle en trykkbelastning på min. 500 kg/m2 og gi støtte under hele badet. Det er IKKE tilstrekkelig med kun en ramme i ytterkant.

Sundance massasjebad med utedusj

5. Skal massasjebadet senkes helt eller delvis ned, er det viktig å lage FULL TILGANG til siden hvor kontrollpanelet er plassert, og helst god tilgang på alle sider, for inspeksjon og fremtidig service. Dvs. tilgang til hele siden i full høyde og full bredde. En luke bør bygge like langt ut fra badet som antall centimeter badet er senket ned. For massasjebad i 880-serien med liggende panelsider må det være plass til å vippe ut (50 cm) og fjerne hjørnene for å frigjøre panelsidene for tilgang til motorrommet. Det er også en fordel om dette er mulig på de øvrige sidene. Det kan være lurt å bruke litt tid på å planlegge hvordan denne tilgangen enklest kan løses dersom noe skulle skje.

6. Drenering. Hvordan renner vannet når det regner? Vannet bør renne bort fra huset og andre tilbygg. Massasjebadet må plasseres slik at det ikke blir stående i vannpytter. Hvis du har et avløpssystem kan du lede massasjebadets drenering til det eksisterende systemet.

7. Strøm til utendørs massasjebad. Massasjebadet må tilkobles direkte til en egen sikringskurs (uten annet utstyr tilkoblet) med tilhørende jordfeilbryter. Benytt autorisert elektriker. Se vår nettside, eller ta kontakt med oss, hvis du ønsker informasjon om strømbehovet til en eller flere modeller.

8. Hagearkitektur. Du kan lage forskjellige miljøer rundt massasjebadet ved å plante trær, busker og blomster eller endre bunndekke. Her er mulighetene uendelige.

Sundance massasjebad

Lover og regler

Som eier av et massasjebad eller et utendørs boblebad er du ikke pliktig å sende inn søknad under forutsetning av følgende:

 • At massasjebadet ikke er større enn 10 m² i grunnflate.
 • At den plasseres minimum 4 m fra nabogrense.
 • At den sikres mot at barn og voksne kan falle i den.

Relevante lover som regulerer dette er:

 • Plan og bygningsloven § 83. Basseng, brønn og dam.
 • Teknisk forskrift § 7-48. Sikkerhet mot drukning.

Vi tar forbehold om feil. Spesielle regler kan gjelde, som f.eks. innenfor 100-meters sonen ved sjøen. Er du i tvil, ta kontakt med din kommune.

Lagre

Lagre

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager