Et utendørs massasjebad med lavt energiforbruk


Sundance vinterisolering

Når man skal kjøpe et utendørs massasjebad er det mange som vurderer energiforbruket til spabadet nøye. Dette er svært forståelig, da det kan være store forskjeller fra produsent til produsent.

 

Det man må være oppmerksom på når man innhenter slik informasjon er at det kan være vanskelig å sammenligne energiforbruket til de ulike massasjebadene. Dette er fordi energiforbruket avhenger av flere ulike parametere, som må være identiske for at man skal kunne sammenligne energiforbruket på en best mulig måte. Disse parameterne er f.eks.:

  • Badet størrelse (litervolum).
  • Brukermønsteret (Hvor mange timer er badet i bruk pr. år?)
  • Omgivelsestemperatur
  • Temperaturen i vannet
  • Vindforholdene
  • Er varmeelementet stort nok til å holde temperaturen i vannet eller faller temperaturen vesentlig ved bruk?

Husk også å få strømforbruket i massasjebadett oppgitt i kW/t pr. år og ikke i kroner.
Mange leverandører av massasjebad velger å oppgi forbruket av strøm i kroner, men «glemmer» da å ta med nettleien. Det vil da se ut til at dette massasjebadet bruker halvparten så mye strøm som andre massasjebad. I tillegg vil strømprisen også kunne variere fra et sted til et annet og derfor ikke være riktig for deg som kunde.

 

Våre massasjebads energiforbruk

Noen av våre mest populære massasjebad er målt ved bruk ca. 2 timer i uken året rundt, med gjennomsnittstemperatur på ca. 10 grader ute og badevann på 38 grader. En Optima plassert i lav-landet, med EcoWrap som standard, vil da bruke ca 2.250kW/t i året. Dette er et meget lavt forbruk på et så stort massasjebad. Dette oppnås fordi våre massasjebad er bygget med høyest kvalitet og teknologi når det gjelder isolering og med et skrog som har en unik evne til å konservere og vedlikeholde termisk energi fra varmen i vannet (Rigid Bond™). Det er også viktig med gode rensesystemer som holder vannet rent og effektiviserer bruken av energi.

 

Komponenter som gir lavt energiforbruk

 

Titan varmeelement

Alle våre massasjebad i 880-serien har titanbelagt varmeelement, som leder 100 % av varmen direkte til vannet. Dette øker den termiske effektiviteten betraktelig og dermed reduserer kostnadene. Titanbelegget beskytter i tillegget varmeelementet mot rust og tekniske feil.

 

Massasjepumper

Når det kommer til massasjekraft er effektivt rørsystem, dyser med liten motstand av høy kvalitet og optimalisert sirkulasjon viktigere enn hestekrefter. Vi ser at mange massasjebad bruker overdimensjonerte høyhastighetspumper, og sløser da med energibruken. Våre massasjebad er konstruert med et effektivt rørsystem og kostnadseffektive pumper som til tross for lavt energiforbruk gir den perfekte hydroterapeutiske opplevelsen.

 

Rigid Bond™-konstruksjon og fullskumisolering

Teknisk illustrasjon som viser hvordan et skrog er bygd opp av akryloverflate, Rigid Bond og glassfiber.

Vi har bransjens tykkeste og mest robuste skrog. Dette på grunn av det patenterte bindemiddelet Rigid Bond™, som brukes mellom akryloverflaten og glassfiberen. Dette gjør at våre massasjebad er opptil åtte ganger sterke enn andre massasjebad og boblebad.

 

I tillegg benyttes to ulike skumtyper til å fullisolere hulrommet mellom skallet og kabinettet. Rigid Bond™-konstruksjonen kombinert med skumisoleringen sparer energi og reduserer oppvarmingsutgiftene fordi vannet klarer å holde bedre på varmen.

 

EcoWrap™

I et kaldt klima som vi har her i Norge er det lurt å isolere massasjebadet/boblebadet litt ekstra. Det er derfor vi leverer EcoWrap™ som standard i alle massasjebad i 880-serien (kan også bestilles for 780-serien mot et tillegg i prisen). EcoWrap™ er et miljøvennlig isolasjonslag, som er fremstilt av varmereflekterende folie og resirkulert blå jeans, som kommer i tillegg til fullisoleringen. Med EcoWrap™ kan du spare opptil 25 % på strømforbruket.

 

Lokk som isolerer

Alle våre massasjebad leveres med godt isolerende lokk som holder varmen inne og været ute. Lokkene er tykkere på midten for god dreninger av regnvann.

 

Vi leverer tre typer lokk: tradisjonelle vinyl lokk (standard for bad i 680- og 780-serien), SunStrong lokk (standard for bad i 880-serien) og SunStrong Extreme lokk (oppgraderingsmulighet for områder som krever ekstra isolasjon og styrke. Standard for bad i 980-serien). SunStrong lokkene har forbedret vann- og UV-beskyttelse i forhold til tradisjonelle vinyllokk. Du kan lese mer om forskjellene på lokkene her.

 

i-Touch kontrollpanel

i-Touch kontrollpanel

Energieffektive mikroprosessorer kontrollerer kontinuerlig alle funksjonene i et Sundance massasjebad. I tillegg kan man ved hjelp av i-Touch kontrollpanelet programmere filtreringssykluser og styre hvilken vanntemperatur vannet skal ha, noe som også er med på å redusere forbruket av energi. Alle valgene du stiller inn ved hjelp av panelet kan beskyttes ved hjelp av en sperrefunksjon. På modellene i 880-serien vil disse innstillingene også beholdes ved et eventuelt strømbrudd.

 

Sirkulasjonspumpen Dynamic Flow

Alle våre massasjebad i 980-, 880- og 780-serien har 24 timers sirkulasjonspumpe som standard utstyr. Sirkulasjonspumpen fører vannet kontinuerlig gjennom filteret slik at urenheter fjernes. Sammenlignet med massasjebad i 680-serien, hvor vannet sirkuleres ved at den ene massasjepumpen starter på lav hastighet i faste intervaller, er våre bad med høykapasitets sirkulasjonspumpe svært effektive.

Om vannet sirkuleres 24 timer med vår høykapasitets sirkulasjonspumpe, eller om det sirkuleres ved hjelp av massasjepumpen i gitte intervaller, vil det være marginale forskjeller i strømkostnaden. Ser man på mengden vann som blir renset pr. døgn, vil det være store forskjeller. Sammenlignet med tradisjonelle sirkulasjonspumper i markedet, sirkulerer våre sirkulasjonspumper ca 7 ganger mer vann.

 

Se film som viser hvordan våre massasjebad er bygd opp

 

Ønsker du å vite mer om temaet massasjebad og energiforbruk? Ta gjerne kontakt med oss på: info@sundance.no.

Ring oss..

>

..gjerne for en hyggelig prat om våre produkter.

 

Du når oss på 33 06 30 00.