Dette er ikke bare en fiskekake, men en lakseburger som er godt krydret og har mye smak. Rett og slett en god erstatning for den tradisjonelle hamburgeren.
Ingredienser
8-10 sliders (små burgere)
Grønn oliven aioli
- 8 ss majones
- 5 ss grønne oliven, finhakket
- 2 fedd hvitløk, raspet
- 1 ss finhakket frisk persille
- Skall fra ½ sitron
- 1-2 klyper paprikapulver
- 1 stor klype salt
- 1 liten klype kajennepepper
Lakseburger
- 700 g laksefilet, uten skinn og bein
- 1 dl brødsmuler/ griljermel
- 1 ss finhakket persille
- 1 ts finhakket timian
- 1 fedd hvitløk, revet
- Skallet fra ½ sitron
- 2 ts extra virgin olivenolje
- 1 ts salt
- 1 ss Dijonsennep
- 1 egg, lett pisket
Til servering
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Rør sammen alle ingrediensene til aiolien godt sammen. Dekk til og sett det kjølig til servering.
- Skjær laksen i 1,5-2,5 cm tykke stykker. Spre de utover i et lag på en plate og sett det kjølig i 10 minutter. Ha fiskebitene i en foodprosessor og kjør til fisken er grov hakket. OBS: Se til at fisken ikke blir for fint hakket.
- Visp egg og sennep sammen i en liten bolle.
- Bland de øvrige ingrediensene, foruten geriljamelet, og bland godt sammen. Tilsett fisken, griljamelet og eggblandingen og bland alt godt sammen.
- Lag karbonader på størrelse med sliderbrødet. Legg på et brett, dekk til med folie og sett kjølig i minst en time. Karbonadene kan lages dagen før de skal grilles.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middelshøy varme. Grill laksekarbonadene 3-4 minutter på hver side til de er ferdig. OBS: Grillet laksekarbonadene for lenge vil de bli tørre).
- Server varme med slidersbrød, røkte tomater og grønn oliven aioli.