Hvorfor ikke prøve noe nytt til taco-fredagen? Bytt ut kjøttdeigen med nydelig grillet kveite og kos deg.
Ingredienser
4-6 personer
- 700 g kveite med skinn (torsk kan også benytte)
- 1 ts chilipulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 3/4 ts salt
- 1/2 ts tørket oregano
- 1/4 ts nykvernet sort pepper
- 1/4 ts gul karri
- 1/4 malt spisskummen
Til servering
- 12 tortillas
- 5 dl strimlet grønn kål
- 0,5 dl hakket koriander
- 0,5 dl hakket hvitløk
- Limebåter
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Skyll fisken i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
- Bland krydderne sammen i en bolle.
- Gni fisken med krydderblandingen og la den marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter – gjerne opptil 4 timer.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
- Ta fisken ut av kjøleskapet 30 minutter før grilling.
- Legg fisken på varm grill og stek i 4-5 minutter på hver side.
Tips: Bruk en slikkepott til å overføre fisken til et skjærebrett.
- Fjern skinnet og del fisken opp i store biter og legg på et serveringsfat.
Server gjerne med tortillas, grønn kål, koriander, hvitløk og eventuelle valgfrie garnityrer som guacamole og salsa.