Thai-inspirerte spicy kyllingklubber med en sterk myntesaus. Server måltidet som en fullverdig middag eller som en forrett eller tapasrett.
Ingredienser
4 porsjoner
- 1,7-2 kg kyllingklubber
- Salt og pepper
Marinade
- 0,5 dl sitrongress, kuttet (kun den hvite delen) – ca. 2 stilker
- 0,5 dl hakket sjalottløk
- 2 ss hakket koriander
- 2 ss finhakket frisk ingefær
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 små chili, finhakket (med frø hvis ønskelig)
- 1 lime, skall og saft
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ss soyasaus
- 1 ss fish sauce (f.eks. Santa Maria Fish Sauce)
- 1 ts sukker
- ½ ts nykvernet sort pepper
Spicy saus
- 1 dl mynte blader
- 3 fedd hvitløk
- 2 små chili, finhakket (med frø hvis ønskelig)
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 0,8 dl riseddik
- 0,8 dl vann
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Legg klubbene i en stor zip-lock pose eller i en bolle med lokk.
- Ha ingrediensene til marinaden i en food prosessor eller blender – kjør det sammen til det er «glatt». Hell marinaden over kyllingen. Se til at alle vingene er dekt med marinade. Sett kyllingklubbene i kjøleskapet for marinering, minst 2 timer- opptil et døgn.
- Ha ingrediensene til sausen i en food prosessor eller blender- kjør det sammen til det er «glatt». Hell sausen over i en liten kasserolle og la det småkoke i 5 minutter. Sett sausen så til side. Sausen er burde lages samme dag som servering.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
- Ta kyllingen ut av marinaden og fjern overflødig marinade med et papirhåndkle. Krydre rikelig med salt og sort pepper.
- Grill kyllingklubbene i 5 minutter, før du snur de og griller de videre i 5 minutter. Gjenta hvert andre minutt til kyllingen er gjennomstekt og ikke lenger rosa ved beinet. Total tid vil være ca. 15-20 minutter.
- Server kyllingklubbene varme, med sausen.