Helgrillet kylling med grillede tomater som tilberedes enten med rotisseri eller indirekte varme.
Ingredienser
4-6 personer
- 1 hel kylling, 1,8-2 kg
- 1 ts salt eller grovt havsalt
- 1 ts meksikansk oregano (kan erstattes med merian eller «vanlig» oregano)
- 1/2 ts nykvernet sort pepper
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 675 g cherrytomater
- 1,2 dl oliven
- 1 liten til mellomstor sitron
- 3 vårløk
- 1 jalapeño (kan sløyfes)
- 0,8 dl smuldret fetaost
- 2 ss hakket koriander (kan erstattes med persille)
Slik gjør du
Grillmetode: rotiesseri eller indirekte varme
- Klargjør grillen for rotisseri eller indirekte varme. Stabiliser temperaturen på 190 °C. Husk å plasser en dryppanne under kyllingen.
- Klapp kyllingen tørr med et papirhåndkle og la den stå i romtemperatur i 30 minutter.
- Bland sammen salt, oregano, pepper og hvitløkspulver. Strø ½ teskje av krydderblandingen i hulrommet av kyllingen, langs ryggraden. Det resterende krydderet strøs utenpå kyllingen.
- Bind beina på kyllingen sammen med en hyssing, brett deretter vingene under baksiden. Plasser kyllingen på grillspydet. Start rotisserimotoren, lukk grillen og stek i ca. 30 minutter. Benyttes indirekte varme legges kyllingen på dryppannen.
- I mellomtiden blandes tomater og oliven i en bolle. Del sitron og vårløk i biter og bland sammen med det andre. Velger du å bruke jalapeñoen, renses og finhakkes denne, før den blandes med det andre.
- Når kyllingen har grillet i 30 minutter, stoppes rotisserimotoren og dryppannen skyves litt til side. Legg i tomatblandingen i dryppannen, og skyv den tilbake under kyllingen. Start rotisserimotoren, lukk grillen og stek i ytterligere 30-45 minutter, eller til den innvendige temperaturen på kyllingbrystet er 71 °C og låret er 76 °C.

- Ta kyllingen og dryppannen bort fra grillen. Pakk kyllingen forsiktig inn med folie, la den hvile i 10 minutter før du tar ut grillspydet.
- Skjær bort hyssingen og del kyllingen opp i serveringsstykker. Legg kyllingen på et serveringsfat, med tomatblandingen rundt. Dryss over smuldret fetaost og hakket koriander
Tips: Smaker best samme dag som den lages.