En fantastisk sommersalat hvor nektarinene marineres i en chili og ingefær vinaigrette for å gjøre salaten litt mer spicy.
Ingredienser
Tilbehør til 8 porsjoner
Vinaigretten
- 1 ss sjalottløk, finhakket
- 1 chili, finhakket uten frø
- 1 ss fersk ingefær, hakket
- ½ ts Dijon sennep
- 4 ss riseddik
- 1,2 dl nøytral olje
- Havsalt
- Nykvernet pepper
Salaten
- 4 nektariner, delt i båter
- 110 g salat, gjerne en frisk blanding
- 110 g ruccola
- 1 dl friske urter, hakket*
- ½ liten rødløk, tynt skåret
- 1 medium avokado, skrelt og i skiver
*Bruk gjerne fantasien, men et tips er å bruke en blanding av gressløk, basilikum og mynte.
Pynt til salaten
- 0,8 dl smuldret hvit geitost
- 0,5 dl hakkede nøtter**
**Lag en nøtteblanding du liker.
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Lag vinaigretten ved å blande sammen alle ingrediensene foruten om oljen. Visp så sakte oljen inn slik at alt er grundig blandet.
- Skjær opp nektarinene. Hell over ca. 0,5 dl av vinaigretten og sett dette i kjøleskapet i 30-60 minutter.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme.
- Grill nektarinen i 2-3 min. på hver side til du får grillmerker. Sett de så til side.
- Bland sammen salaten i en stor bolle. Smaksett med vinaigretten – ca. 3-4 ss. Bland dette godt.
- Pynt salaten med geitost og nøtter.