En unik sommersalat med masse smak. Du kan selv velge hvilken type (farge) quinoa du vil. Er du ikke så glad i quinoa, kan oppskriften også benyttes med villris.
Ingredienser
6 porsjoner
- 2,5 dl quinoa
- 1 stor mais, grillet
- 1 squash, grillet
- 1 medium rødløk, grillet
- 1 rød paprika, grillet
- 2 vårløk, i skiver
- 0,5 dl persille, hakket
- 0,5 dl koriander, hakket
- Salt og nykvernet pepper
Spisskummen og lime vinaigrette
- 3 ss limesaft, fersk
- 1 fedd hvitløk, presset
- 1 ts spisskummen
- ½ ts oregano, tørket
- ½ ts salt
- ¼ malt sort pepper
- 4 ss extra virgin olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Kok quinoa etter anvisningene på pakken. Når quinoaen er kokt, fordel den ut over et bakepapir for avkjøling.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme. Benytt gjerne en grillgrid (http://webshop.sundance.no/products/bull-gridssett) når du skal grille grønnsakene.
- Grill grønnsakene. La grønnsakene avkjøles litt før du kutter de opp.
- Lag vinaigretten ved å blande alle ingrediensene i en blender.
- Hell vinaigretten i en stor serverings bolle. Ha i quinoaen, de grillede grønnsakene og vårløken. Strø over persillen og korianderen. Bland alt lett sammen.
- Server ved romtemperatur. Salaten kan stå i kjøleskapet i 6 timer, hvis den er tildekt.
Tips: Vinaigretten kan oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet, i opptil en uke.