Disse røkt grillede tomatene egner seg godt som topping til en burger eller som en egen rett på tapasbordet. Enkle å lage og kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager.
Ingredienser
- Mellomstore tomater
- Havsalt
- Fersk timian
Eventuelt:
Slik gjør du
Grillmetode: indirekte varme
- Klargjør grillen for indirekte varme med en smoker box (nettbutikk). Prøv og hold temperaturen inne i grillen rett under 150 °C.
- Del tomatene i to og fjern førene. Plasser tomatene på en grilling grid (nettbutikk) med den delte siden opp. Strø salt lett over og legg på en liten kvist timian.

- Sett grill griden på den kalde siden av grillen og lukk lokket. La tomatene grille i 1-1,5 timer. Husk og fyll på wood chips når det trengs.
- Server tomatene som de er eller fyll de med mozzarella, kvern over svart pepper og legg en liten kvist med timian på.

Tips: Når tomatene er ferdig grillet kan de oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager eller legges i en beholder og dekkes med olivenolje. Tomatene kan da oppbevares i kjøleskapet i flere uker.