Grilloppskrift – Flank Steak Monterrey
Kjøttstykket slagside av storfe er den bakre delen mot låret. Slagsiden egner seg godt til å marineres, blir best ved rask grilling på høy varme og serveres helst medium-rare og medium.
Kjøttstykket slagside av storfe er den bakre delen mot låret. Slagsiden egner seg godt til å marineres, blir best ved rask grilling på høy varme og serveres helst medium-rare og medium.
Ingredienser
4-6 personer
Bunnen
1 kg biff, slagside av storfe
2 appelsiner
Saften fra 1 lime
1 boks (450 g) med hakkede tomater
2 fedd hvitløk, hakket
2 ts finhakket frisk rosmarin eller 1 ts tørket rosmarin
1 ts salt
1/2 ts malt svart pepper
Gremolatablanding
6 ss finhakket persille
1 ss revet appelsinskall
1 fedd hvitløk, hakket
Til servering
Grillede grønnsaker
Tortillawraps
Slik gjør du
Grillmetode: Direkte varme
- Skjær bort overflødig fett fra biffstykket og plasser i en lav form.
- Tips: Formen burde ikke være mye større en selve kjøttstykket, slik at marinaden holder seg rundt kjøttet.
- Riv skallet av appelsinene med et fint rivjern. Husk å ta vare på 1 spiseskje til gremolatablandingen.
- Bland appelsinskallet, saften fra appelsinene og resten av ingrediensene i en blender og kjør til alle ingrediensene er godt blandet.
- Hell marinaden over biffen. Snu biffen slik at begge sider blir godt dekket med marinade. Dekk til formen og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer – kan stå natten over.
- Klargjør så grillen for direkte varme med høy varme.
- Plasser biffen på den varme grillen. Gjerne i en 45 graders vinkel i forhold til grillristene, slik at du får et fint stekemønster på biffen. Stek i ca. 4 minutter på hver side.
- La biffen hvile i 7-8 minutter før du skjærer den i passe store skiver.
Gremolatablanding
- Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Dekk til og sett den kjølig til servering.