Grilloppskrift – Grillet kalkunburger med asiatisk salat
Servert med en frisk og smaksrik asiatiskinspirert kålsalat er burgeren en sikker hit på grillen!
Servert med en frisk og smaksrik asiatiskinspirert kålsalat er burgeren en sikker hit på grillen!
Ingredienser
4 porsjoner
600 g kalkunfilet i skiver
1 ss olje til pensling
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Kålsalat
1/4 stk finsnittet rødkål
1/2 stk finsnittet nykål, sommerkål
1 stk grovrevet grønt eple
1 stk rødløk , i tynne skiver
2 ts finhakket frisk koriander
1 ss riseddik
1/2 ts sesamolje
1 ss soyasaus
2 ts finhakket frisk ingefær
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
4 stk hamburgerbrød
Slik gjør du
Grillmetode: direkte og indirekte varme.
- Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær til en dressing. Krydre med salt og pepper. Bland kål, eple, løk og koriander. Hell dressingen over grønnsakene.
- Pensle kalkunbiffer med olje, krydre med salt og pepper. Grill biffene på direkte varme i 2 minutter på hver side. Legg biffene på indirekte varme og grill videre i ca. 4 minutter.
- Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».
- Varm burgerbrød raskt på grillen. Anrett burgerbrød med kålsalat og grillet kalkunbiff.
Vil du prøve noe nytt? Bytt ut burgerbrød med focacciabrød på grillen.
Kilde: matprat.no Foto: matprat.no