Grilloppskrift – Grillet potetsalat
Et grillmåltid er ikke komplett før det står potetsalat på bordet! Og en av fordelene er at du kan bruke nesten hvilke som helst ingredienser. Her finner du et forslag til en god potetsalat.
Et grillmåltid er ikke komplett før det står potetsalat på bordet! Og en av fordelene er at du kan bruke nesten hvilke som helst ingredienser. Her finner du et forslag til en god potetsalat.
Ingredienser
6-8 personer
Potetene
1 kg små poteter
2 ss oliven olje
2 ss ferske urter (eks. persille, rosmarin, gressløk) hakket
Nykvernet salt og pepper
Salaten
4 ss sorte oliven, i skiver
3 ss kapers
4 ss rød paprika, stekt og hakket
2 hardkokte egg, hakket
1 selleristang
5,5 ss rødløk, finhakket
4 ss majones
2 ts Dijon sennep
2 ts eplecidereddik
2 ts sitronpepper
2 ss hakket persille
Slik gjør du
Grillmetode: indirekte varme
- Klargjør grillen for indirekte varme med en grilltemperatur på ca. 200 °C.
- Del potetene i passende biter og bland de med olivenolje, hakkede urter og nykvernet salt og pepper.
- Legg potetene på en «grilling grid» . Spre potetene slik at de ligger i et enkelt lag.
- Lukk grillen og stek i 45-60 min. Vend potetene halvveis i steketiden. Potetene er ferdig når de er gyllenbrune, sprø på utsiden og kremaktige på innsiden.
- La potetene avkjøles til romtemperatur.
- Kutt opp alle grønnsakene og eggene.
- Bland potetene, grønnsakene og eggene i en stor bolle.
- Rør sammen resten av ingrediensene og hell over salaten. Tilpass mengde med majones og smak til med krydder.
- Dekk til og la det stå kjølig i minst to timer.
- Før servering: smak til med krydder om nødvendig.