Grilloppskrift – Grillet rosmarin og koriander lammecarré
Noen tenker at lammecarré er forbeholdt til kun spesielle anledninger og fine restauranter, men hvorfor det? Grillet lam smaker så godt. Prøv selv!
Noen tenker at lammecarré er forbeholdt til kun spesielle anledninger og fine restauranter, men hvorfor det? Grillet lam smaker så godt. Prøv selv!
Ingredienser
6-8 personer
2 stk lammecarré
1 ss korianderfrø
1,5 ts svarte pepperkorn
1,5 ts salt
2 ss finhakket frisk rosmarin
Skall fra en sitron
Olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte og indirekte varme
- Skyll kjøttet og klapp det tørt med tørkepapir.
- Stek korianderfrøene i en tørr panne over middels varme til du kjenner lukten – i ca. 1-2 minutter.
- Legg korianderfrøene og pepperkorn i en morter og knus frøene.
- Hell så blandingen i en bolle sammen med salt, hakket rosmarin og sitronskall.
- Gni krydderblandingen inn i kjøttet. Dekk til kjøttet med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer. Kjøttet kan stå natten over.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 45 minutter før grilling.
- Klargjør grillen med to soner: en med direkte og en med indirekte grilling. Begge med middels varme.
- Drypp olivenolje på begge sider av kjøttet. Dekk de nakne beina på kjøttet med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent under grilling.
- Legg kjøttet med fettsiden opp på sonen med direkte varme. Grill i 8 minutter, snu og grill videre i 2 minutter slik at den får en liten stekeskorpe. Snu så karréen slik at den blir stående på høykant. Grill den slik i et par minutter. Gjenta på den andre siden.
- Flytt kjøttet til sonen med indirekte varme. Lukk grillokket og grill i ytterligere 10 minutter.
- Lammet er ferdig når den indre temperaturen når 55 °C.
- Ta så kjøttet av grillen og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det opp i porsjonsstykker.