Grilloppskrift – Grillet T-bone steak med Maître d’Hotel smør
Smaken av grillsommer – deilig T-bone steak og persille og sitron smør.
T-bone steak har i en lengre periode vært ut av det norske markedet, men nå er den saftige biffen tilbake i butikken. Server gjerne biffen med sitron og persille-smør (Maître d’Hotel).
Ingredienser
4 porsjoner
T-bone steak
4 T-bone steak/t-benstek
Havsalt
Nykvernet pepper
Olivenolje
Maître d’Hotel smør
1,2 dl usaltet smør, myknet
2 ss finhakket persille
2 ts sitronsaft
½ ts Dijon sennep
¼ ts havsalt
1/8 nykvernet sort pepper
1 klype kajennepepper
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling.
T-bone steak
- Du kan enten krydre kjøttet rett før grilling, eller krydre det slik at det minst får et par timer i kjøleskapet (det kan ligge opptil et par dager). Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet 45 min. før grilling.
- Klargjør grillen for direkte grilling over høy varme. Husk og pensle ristene med olje eller brul fettspray (http://webshop.sundance.no/products/bull-fettspray-til-grillrist).
- Drypp litt olivenolje på kjøttstykkene og legg de på grillen. For å få fint grillmønster på kjøttet må stykkene legges i en 45° vinkel i forhold til grillristen. La de grille i 3 minutter før du snur de 90° og med andre siden ned. La de grille videre i 3-5 minutter.
- Som alt annet avhenger grilletiden av tykkelsen på kjøttstykkene. Benytt et termometer i kjøttet for ønsket stekegrad. Husk å snu kjøttstykket underveis i grillingen. Medium rå: 51-54 °C/ Medium: 55-57 °C/ Godt stekt: 57-60 °C
- For kjøtt som er medium stekt er gjennomsnittet 6-8 minutter på hver side.
- La kjøttet hvile i 7-8 minutter før du skjærer i det.
Maître d’Hotel smør
- Bland alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Bruk gjerne en gaffel for å blande alt godt.
- Legg innholdet på et stykke plastfolie, rull sammen og vri endene slik at det dannes en sylinder.
- Legg smøret kjølig et par timer før servering.
Tips: Smøret kan lagres i fryseren opp til en måned.