fbpx

Grilloppskrift – Grillet T-bone steak med Maître d’Hotel smør

  • Fri frakt over 1.500,- på de fleste nettordre
  • Rask levering
  • Vakttelefon

Grilloppskrift – Grillet T-bone steak med Maître d’Hotel smør

Smaken av grillsommer – deilig T-bone steak og persille og sitron smør.

T-bone steak har i en lengre periode vært ut av det norske markedet, men nå er den saftige biffen tilbake i butikken. Server gjerne biffen med sitron og persille-smør (Maître d’Hotel).

Ingredienser

4 porsjoner

T-bone steak

4 T-bone steak/t-benstek
Havsalt
Nykvernet pepper
Olivenolje

Maître d’Hotel smør
1,2 dl usaltet smør, myknet
2 ss finhakket persille
2 ts sitronsaft
½ ts Dijon sennep
¼ ts havsalt
1/8 nykvernet sort pepper
1 klype kajennepepper

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling.

T-bone steak

  1. Du kan enten krydre kjøttet rett før grilling, eller krydre det slik at det minst får et par timer i kjøleskapet (det kan ligge opptil et par dager). Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet 45 min. før grilling.
  2. Klargjør grillen for direkte grilling over høy varme. Husk og pensle ristene med olje eller brul fettspray (http://webshop.sundance.no/products/bull-fettspray-til-grillrist).
  3. Drypp litt olivenolje på kjøttstykkene og legg de på grillen. For å få fint grillmønster på kjøttet må stykkene legges i en 45° vinkel i forhold til grillristen. La de grille i 3 minutter før du snur de 90° og med andre siden ned. La de grille videre i 3-5 minutter.
  4. Som alt annet avhenger grilletiden av tykkelsen på kjøttstykkene. Benytt et termometer i kjøttet for ønsket stekegrad. Husk å snu kjøttstykket underveis i grillingen. Medium rå: 51-54 °C/ Medium: 55-57 °C/ Godt stekt: 57-60 °C
  5. For kjøtt som er medium stekt er gjennomsnittet 6-8 minutter på hver side.
  6. La kjøttet hvile i 7-8 minutter før du skjærer i det.

Maître d’Hotel smør

  1. Bland alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Bruk gjerne en gaffel for å blande alt godt.
  2. Legg innholdet på et stykke plastfolie, rull sammen og vri endene slik at det dannes en sylinder.
  3. Legg smøret kjølig et par timer før servering.

Tips: Smøret kan lagres i fryseren opp til en måned.

  • Frakt

    Fri frakt over 1.500,-

    I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste nettordrer over 1.500,-

  • Levering

    Rask levering

    Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

  • Vakttelefon

    Vakttelefon

    Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager