Grilloppskrift – Grillet tortilla med biff, geitost og sopp
Helgrillet ytrefilet i tortilla sammen med en fløyelsmyk chevre, paprika og portobello er en smakskombinasjon de fleste vil elske. Ta fredagstacoen til et nytt nivå
Helgrillet ytrefilet i tortilla sammen med en fløyelsmyk chevre, paprika og portobello er en smakskombinasjon de fleste vil elske. Ta fredagstacoen til et nytt nivå!
Ingredienser
4 porsjoner
600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje til pensling
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
3 stk portobellosopp
3 stk hermetisk grillet paprika i skiver
200 g chevre (hvit geitost) i skiver
8 stk hvetetortilla
8 stk tannpirkere , uten smak
Slik gjør du
- Pensle ytrefilet med olje, krydre med salt og pepper. Grill fileten på direkte varme til den får en fin stekeskorpe, ca. 2 minutter på hver side. Legg fileten over på indirekte varme, stikk inn steketermometer og grill til ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile 10-15 minutter før du skjærer i det.
- Tips: Ved kjernetemperatur 55-60 °C er kjøttet lite stekt, 60-65 °C gir medium stekt og ved 70 °C er kjøttet gjennomstekt.
- Dryss olje over portobello, krydre med salt og pepper. Grill soppen i 5 minutter, til den er mør. Del soppen i skiver.
- Varm hvetetortilla raskt på grillen. Fyll tortilla med portobello, grillet paprika, chevre og ytrefilet i skiver. Brett fylt tortillalefse lett sammen og fest den med en tannpirker foran i skøyten.
- Legg fylte lefser på indirekte varme noen minutter, til osten har smeltet.
Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».
Kilde: matprat.no Foto: matprat.no