Grilloppskrift – Grillspyd med svinekjøtt og aprikos
Til tross for at høsten nærmere seg kan det fortsatt være godt med grillmat. Gjør det enkelt, lag grillspyd.
Til tross for at høsten nærmere seg kan det fortsatt være godt med grillmat. Gjør det enkelt, lag grillspyd. Her er en oppskrift på et sunt grillspyd med svinekjøtt og aprikos.
Ingredienser
4 porsjoner
600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
1 stk rød paprika
1 stk grønn squash
20 stk tørket aprikos
2 ss olje til pensling
2 ts salt
1 ts pepper
16 stk grillspyd
1 pakke ferdigkuttet salatblanding
Eksotisk grillsaus
1/2 stk rød chili
2 ss mangochutney
2 ss olje
2 ss honning
1 ts paprikapulver
Slik gjør du
- Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter ca. 3 x 3 cm og tre dem vekselvis på spydene. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
- Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen. Krydre med salt og pepper.
- Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter, snus ofte.
- Lag eksotisk grillsaus ved å blande alle ingrediensene godt sammen.
- Server med enkel salat.
Tips: Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.
Kilde: matprat.no Foto: matprat.no