fbpx

Grilloppskrift – Jamaica-inspirerte nakkekoteletter og mangosalsa

  • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
  • Rask levering
  • Vakttelefon

Grilloppskrift – Jamaica-inspirerte nakkekoteletter og mangosalsa

Jamica-inspirerte nakkekoteletter er godt krydret med hvitløk og chili. For å balansere smakene anbefaler vi at du serverer med avkjølende mangosalsa.

Jamica-inspirerte nakkekoteletter er godt krydret med hvitløk og chili. For å balansere smakene anbefaler vi at du serverer med avkjølende mangosalsa.

Ingredienser

6 personer

Jamaica-inspirert nakkekoteletter

1 bunt vårløk, hakket
4 fedd hvitløk, hakket
2 habanero chili, fri for frø og hakket
Appelsinskall som er fjernet med en potetskreller og hakket
4 ts malt allehånde
1,5 ts salt
1 ts sort pepper
Tips: Hvis du synes habanero chili er i det sterkeste laget, benytt rød chili.

Mangosalsa

4,5- 5 dl oppkuttet mango
1 liten paprika, oppkuttet
3 vårløk i tynne skiver
1 habanero chili, fri for frø og hakket
1 ss appelsinjuice
Saft fra 1/2 lime
1/4 ts salt
1/8 ts malt allehånde
Tips: Hvis du synes habanero chili er i det sterkeste laget, benytt rød chili.

Slik gjør du

Grillmetode: to-sonet, direkte varme.

  1. Ha alle ingrediensene til marinaden i en blender og pulser den til en fin puré (vi anbefaler at du ikke bruker en food prosessor, da volumet av ingrediensene ikke er stort nok for å få en fin puré). Hvis blandingen trenger litt væske, press litt juice fra appelsinen og ha i.
  2. Plasser nakkekotelettene på et stekebrett eller fat som er stort nok for alle kotelettene. Gni inn marinaden på begge sider av kotelettene. Bruk alt av marinaden. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet. Nakkekotelettene skal stå i minst 4 timer. Kan stå opptil et par dager.
  3. Fjern nakkekotelettene fra marinaden og skrap av eventuell overflødig marinade som er på nakkekotelettene. La de stå i romtemperatur i 30 til 45 minutter.
  4. Klargjør grillen. For å unngå at maten brenner seg til grillristene anbefaler vi at du oljer ristene eller bruker Bull Fettspray før grilling. Husk å olje grillristene når grillen er kald. Sett opp grillen for direkte varme i to soner. En sone med høy varme og en med medium varme. Griller du med kull har du mindre kull i den sonen som skal ha medium varme.
  5. Plasser nakkekotelettene i sonen med høy varme i 2 minutter. Snu nakkekoteletten og grill de i 2 minutter på den andre siden.
  6. Flytt så nakkekotelettene til sonen med medium varme. Grill nakkekotelettene i 3-4 minutter til per side, eller til kjernetemperaturen når 60 °C.
  7. La nakkekotelettene få hvile i 5-10 minutter før servering.

Mangosalsa

  1. Kutt opp ingrediensene og bland de godt sammen i en bolle.
  2. Dekk til og sett kjølig minst 1 time.
    Tips: Smaker best samme dag som den lages.
  • Frakt

    Fri frakt over 1.500,-

    I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

  • Levering

    Rask levering

    Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

  • Vakttelefon

    Vakttelefon

    Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager