Grilloppskrift – Pekannøtter og sjokolade bar
Grillen kan være like god som en stekeovn når man benytter den med indirekte varme. Det finnes derfor ingen grunn til at man ikke skal prøve å lage desserten på grillen i sommer!
Grillen kan være like god som en stekeovn når man benytter den med indirekte varme. Det finnes derfor ingen grunn til at man ikke skal prøve å lage desserten på grillen i sommer!
Ingredienser
Mengde: en liten langpanne, 20 x 30 cm.
Bunnen
4,5 dl hvetemel
3,5 dl brunt sukker
1,5 dl hakkede pekannøtter
1/2 ts salt
2,5 dl usaltet smør, kuttet i små biter.
Topping
4 store egg
3,5 dl brunt sukker
3 ss smeltet (brunet) smør, avkjølt
2 ss bourbon eller whiskey
1 ss vaniljeekstrakt
1 ts espressopulver
1/2 ts salt
1/2 ts malt kanel
3,5 dl pekannøtter – grovhakket
100 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du
Grillmetode: Indirekte grilling
- Klargjør grillen for indirekte grilling med middels varme (175 °C).
- Smør en metallform, aluminiumsform eller langpanne (ca. 20 x 30).
- Tilsett mel, brunt sukker og pekannøtter i en foodprosessor med metallblad og kjør til pekannøttene er hakket opp og blandet med det andre.
- Tilsett smøret og la maskinen gå til smøret har blandet seg med deigen og blandingen begynner å trekke fra sidene av bollen.
- Ha deigen i formen og press ut til det blir et jevnt lag.
- Plasser formen på grillen og lukk igjen lokket på grillen. La dette grille i 20 minutter. Roter formen halvveis i steketiden for jevn steking.
- Ta formen av grillen og sett den til kjøling før du tar på toppingen.
Toppingen
- Visp sammen egg og brunt sukker til en jevn røre.
- Visp inn resten av ingrediensene, foruten pekannøttene og sjokoladen, slik at alt er godt blandet. Rør så inn pekannøtter og sjokolade.
- Bruk en slikkepott til å fordele toppingen over den avkjølte bunnen.
- Sett formen tilbake på en klargjort grill med indirekte grilling (175 °C). Lukk grillen og grill i ca. 25-35 minutter. Igjen, roter formen halvveis i steketiden for jevn steking.
- Ta formen av grillen og sett den til kjøling før du deler kaken opp i biter og fjerner den fra formen.
Tips: Serveres gjerne med Rørosrømme, Crème Fraîche eller vaniljeis.