Grilloppskrift – Peppermint Patty Brownies
Har du prøvd å bake på grillen? Ikke? Prøv da vel!
Har du prøvd å bake på grillen? Ikke? Prøv da vel!
Ingredienser
ca. 24 brownies biter
Brownie batter
ca 125 gram hvetemel
2 ss bakekakao
1 ts salt
240 gram kokesjokolade
230 gram smør, delt i 8 biter
300 gram sukker
110 gram brunt sukker
3 egg
1 ts vanilje ekstrakt
1 ts peppermynte ekstrakt
Peppermint patty filling
240 naturell kremost (romtemperert)
100 gram sukker
1 egg
1 ts peppermynte ekstrakt
ca 30 gram hvetemel
Chocolate glaze
175 gram sjokolade
6 ss smør
Slik gjør du
- Varm opp grillen til medium varme – stabiliser varmen på 180 grader celcius.
- Smør en kakeform som er ca 33 x 23 cm.
Brownie Batter
- Smelt sjokoladen og smøret i vannbad.
- I en liten bolle – bland mel, kakao og salt.
- I en stor miksebolle rør sammen den smeltede sjokoladen og smøret, sukker, egg, vanilje og peppermynte ekstrakt. Bland inn litt og litt av melblandingen. Hell over i den smurte kakeformen.
Peppermint patty
- Rør sammen kremost og sukker i en liten bakebolle.
- Visp inn egg og peppermynte ekstrakt.
- Tilsett deretter mel.
- Røren helles over Brownie Batter i kakeformen.
- Plasser kakeformen i en større panne for stabilitet og isolasjon.
- Plasseres på grillen – litt fra ilden. Lukk lokket og la den bake i 10-15 minutter
- Åpne lokket og roter formen. Lukk deretter lokket og stek i nye 10 – 15 minutter.
- Prøv med en kakepinne ca 5 cm fra kanten – kommer pinnen ut uten kake på er den ferdig.
- Ta den av grillen og la den avkjøle seg.
Chocolate glaze
- Smelt sjokolade og smør i vannbad.
- Hell over kaken og la den avkjøle seg.
Tips: det er lettere å dele i fine stykker om kaken har stått litt i kjøleskapet før du deler den.