fbpx

Ta vare på massasjebadet ditt – ta vare på filteret

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

Ta vare på massasjebadet ditt – ta vare på filteret

En av delene i renseprosessen til et massasjebad/boblebad er filteret. Filteret sin oppgave er å filtrere bort partikler og annen smuss. Det er derfor veldig viktig at man jevnlig rengjør og bytter filter.

Hvorfor rengjøre og bytte filter i massasjebadet?

Er det ikke vanngjennomstrømning vil heller ikke varmeelementet varme opp vannet og resultatet er kaldt vann.

Hvis ikke filteret i ditt massasjebad blir rengjort og byttet jevnlig vil badet få en veldig dårlig vannkvalitet. Dette fordi vanngjennomstrømningen stoppes, vannet vil ikke bli renset og det blir derfor grobunn for bakterier. Dette merkes ofte ved at vannet blir uklart/grumsete. Bruken av vannpleiemidler vil øke, da det trengs mer vannpleieprodukter til å holde vannet friskt hvis det er mye organisk avfall i vannet eller filteret.

Skal du være lenge borte fra massasjebadet, typisk på hytter, vil et urent filter redusere tiden rensesystemet klarer å holde vannet rent.

Et tett filter vil slite på andre av spabadets komponenter, som massasje- og sirkulasjonspumpene. Dette fordi pumpene må jobbe ekstra hardt for å kunne dra vannet gjennom det tette filteret. Resultatet blir økte kostnader til reparasjon eller bytte av pumpene.

Det er på bakgrunn av disse punktene at det er viktig å rense og se til filtrene dine jevnlig. Det gir også bedre totaløkonomi.

Enkelt å vaske

Hvor ofte man burde vaske/skylle et filter avhenger av bruken av massasjebadet og massasjebadets filtertype, men en god tommelfingerregel er at lamell-filteret skal skylles 1 gang i måneden, eller på bad med mindre filter hver 14. dag. Dette gjøres veldig enkelt ved å fjerne filteret fra massasjebadet og skylle det med en hageslange eller i dusjen. Når filteret er skylt er det bare å montere filteret på plass igjen, eller sette inn nytt filter hvis det ikke lot seg rengjøre tilstrekkelig. NB: Husk at mikrofilter ikke kan rengjøres, men må byttes minst hver 3. eller 6. måned avhengig av type mikrofilter. Husk å alltid skru av strømmen før du tar ut filteret.

Bytt filteret med jevne mellomrom

For å bevare filterets funksjon er det viktig at filteret også byttes jevnlig. Når du må bytte filter avhenger av bruken av massasjebadet, filtertype og hvor ofte du skyller filteret. Er du flink og skyller filteret en gang i måneden, anbefaler vi at mikrofiberfilteret for massasjebad i 780-serien byttes minst hver 3. måned og for bad i 980- og 880-serien byttes minst hver 6. måned. Lamellfilteret anbefaler vi at byttes minst hver 18. måned. NB: Husk å alltid skru av strømmen før du tar ut filteret.

Konklusjon: Det er mer hygge og bedre økonomi i å ha gode rutiner på vedlikehold. Et godt tips er å alltid ha rent reserve-filter i boden.

Trenger du nytt filter?

Kjøp i vår nettbutikken.
Er du usikker på hvilket filter du skal ha? Sjekk i filteroversikten vår her.

Ønsker du mer informasjon?

Ring oss på tlf. 33 06 30 00 eller send oss en mail på info@sundance.no

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager