fbpx

TDS-nivå – hva er det og hvorfor burde jeg måle det?

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon
sundance Norge massasjebad

TDS-nivå – hva er det og hvorfor burde jeg måle det?

TDS-nivået gir deg en indikasjon på om du bør bytte vannet i ditt massasjebad. Lær om hvordan du måler og hvordan du vurderer resultatet.

TDS står for Total Dissolved Solids, og forteller noe om samlet mengde med oppløste faststoffer som er i vannet. Ved måling av TDS-nivået vil man derfor få en pekepinn om vannet i massasjebadet burde byttes.

TDS-nivået vil hele tiden stige gradvis. Dette pga. fordampning av vannet, «forurensninger» fra omgivelsene, vind og vær, og ikke minst tilsetting av vannpleiemidler. Den eneste måten å senke TDS-nivået på er å bytte vann i boblebadet, helt eller delvis.

Hvordan måle TDS-nivå?

TDS-nivået testes enkelt ved å benytte teststrips (nettbutikk). For å få utbytte av målingen er det viktig at TDS-nivåene blir målt allerede rett etter fylling/skifte av vann i boblebadet. Dette for å ha en referanseverdi man kan sammenligne mot senere. Vi anbefaler at man skriver ned tallet man får ved første måling, slik at det er lett å sammenligne ved senere målinger.

Gjenta målingen etter 8-10 uker, eller når du merker at vannet begynner å bli overmettet av tilsetningsmidler. Sammenlign resultatet med 1. måling. Har verdien steget med mer enn 1000 mg/l eller TDS-nivået er over 3000 mg/l er vannet overmettet. Når vannet er overmettet vil det ikke hjelpe å tilsette flere tilsetningsmidler, og vannet i massasjebadet må byttes. Et kjennetegn på at vannet er overmettet av oppløste faststoffer er at vannet blir uklart/matt.

Uklart vann, men lave TDS-verdier?

Noen ganger kan man få uklart vann i massasjebadet, selv om vannet ikke er overmettet av tilsetningsmidler. I artikkelen «Er vannet i ditt utendørs massasjebad uklart?» kan du lese om hva som kan være grunnen og hva man kan gjøre.

Spørsmål om vannrensing og TDS-nivåer?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 33 06 30 00 eller benytt kontaktskjemaet under.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager