fbpx

Vannrensing i et massasjebad

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon
Sundance Norge massasjebad

Vannrensing i et massasjebad

Renseteknologien i et massasjebad – ikke bare i Sundance bad – men alle typer utendørs massasjebad er basert på to hovedelementer, partikkelrensing og desinfisering av vannet.

Partikkelrensing

Partikkelrensing vil si å fjerne smuss og urenheter ved hjelp av et filtersystem. Hvor effektiv partikkelrensingen er, avhenger av fire faktorer: filterkapasitet, filtertype, mengde vanngjennomstrømning og effektiv «skimming» av overflatevannet.

Alle våre massasjebad har disse fire elementene i seg, men utforming og kapasitet varierer fra serie til serie. Grunnen til at våre serier, 780 og 880 har en veldig bred skimmeråpning inn til filteret, er fordi vi mener best mulig funksjon er viktigere enn en diskret skimmer.

Hva er en skimmer? Det er et flytende stengsel mellom massasjebadet og filteret. Det sørger for at kun det øverste laget med vann trekkes inn til filteret. Dette gir den raskeste rensingen av partikler, da organiske partikler flyter. Bred skimmer betyr derfor bedre rensing.

Alle utendørs massasjebad har disse fire elementene i seg, men ytelsen og hvor godt de jobber sammen er forskjellig fra produsent til produsent.

Desinfisering av vannet

Det finnes flere former for desinfisering av vannet:

 1. Manuell tilførsel av vannpleieprodukter: Klor, Bromin eller klorfrie alternativer som Activt Oxygen. Oftest er dette i pulverform. Active Oxygen brukes gjerne i kombinasjon med Sølvioner og er luktfritt.
 2. Automatisk tilførsel av vannpleieprodukter: en mekanisk doseringsmekanisme som tilfører midlene basert på målinger fra diverse sensorer eller på tid.
 3. Automatisk generering av Klor eller Bromin (saltvannsrensing): Bromin- eller klorgenerator som omdanner saltholdig vann til klor- eller brominholdig vann. Mengden er ofte basert på en kombinasjon av tid og sensorer og må justeres i forhold til hvor mange som skal bade.
 4. Tilførsel av ozon som dreper bakterier ved kontakt og fjerner urenheter. Ozon generes i en ozongenerator og tilføres direkte i badets kretsløp, eller i et eget ozon mikskammer.
 5. UV lampe. UV-lys som dreper bakterier ved å bestråle vannet i sirkulasjonskretsen. En effektiv men skånsom metode for både massasjebadet og miljøet. Brukes gjerne i stedet for Ozon. Dette er samme teknologi som brukes i de fleste kommunale drikkevann anlegg.

Teknologien for desinfisering må velges tilpasset bruk og kundens ønsker og behov.

Sundance sin vannrensing

Vi har gjennom årene testet de ulike vannrenseteknologiene som finnes på markedet, og vi tester fortløpende nyhetene når de kommer. Dette gjør at vi alltid anbefaler det vi selv synes er best.

Filterhus

For å oppnå best mulig filtrering av vannet har Sundance utviklet et ekstra stort filterhus, da det er viktig å rense mest mulig av overflatevannet på kortest mulig tid. En bred skimmeråpning i kombinasjon med høy vanngjennomstrømming vil redusere partikler som fester seg i vannlinjen og dermed reduseres grobunnen for bakterier. Dette fordi de fleste partiklene befinner seg på overflaten av vannet.

Sirkulasjon

Sundance sitt patenterte sirkulasjonssystem rengjør alt vannet i massasjebad ditt opptil 175 ganger i døgnet. Den kraftige pumpen går kontinuerlig for best mulig rengjøring. I et massasjebad fra 880- og 780-serien sirkuleres inntil 200.000 liter vann i døgnet gjennom filtrene.

Filterhuset i et boblebad i 780-serien

 

MicroClean™

MicroClean™ vannrensesystem er standardutstyr i alle Sundance massasjebad i 880- og 780-serien, og er svært effektivt når det gjelder å sørge for rent, klart vann med lite vedlikehold og færre kjemiske rensemidler. Rensesystemet gjør dette ved å kombinere effektiv filtrering, vannsirkulasjon og vannoverflatebehandling. Både MicroClean™ Ultra-filter i 880-serien og MicroClean™-filter i 780-serien bruker samme teknologi som drikkevannsfiltre.

MicroClean™ Ultra

 • Som standardutstyr i 880-serien.
 • To-trinns vannrenseteknikk, hvor vannet først går igjennom den ytre delen, lamell-filteret, for så å gå igjen den indre kjernen som er mikrofiberfilteret.
 • Ytre delen består av vaskbart polyesterfilter som tar grove partikler.
 • Indre kjernen består av et mikrofiber-filter som fanger opp de fineste partiklene, på lik måte som drikkevannsfiltre.
Sundance patent

MicroClean™

 • Som standardutstyr i 780-serien.
 • Består av to deler som er plassert ved siden av hverandre: et lamell-filter av polyester som tar grove partikler og et mikrofiber-filter som fanger opp de fineste partiklene.
 • Vannet som sirkuleres ved hjelp av sirkulasjonspumpen går kun igjennom mikrofiber-filteret.
 • Vannet som filtreres ved bruk av massasjepumpene vil passere gjennom lamell-filteret.
Sundance patent
Ulike typer filtre for Sundance massasjebad.

 

CLEARRAY Active Oxygen™

Til våre massasjebad introduserer vi nyheten CLEARRAY Active Oxygen™*. Dette er kjemikaliefri desinfisering for å redusere manuell tilførsel av vannpleieprodukter.

Ozon + UV-C = Active Oxygen

For å gi deg den beste vannkvaliteten, kombinerer CLEARRAY Active Oxygen™ ozon og UV-C-teknologi, som er det kraftigste vannrensesystemet som er tilgjengelig uten å tilsette vannpleieprodukter. Dette reduserer behovet for manuell tilførsel av klor og active oxygen.

CLEARRAY Active Oxygen™ -teknologien utnytter kraften i luft og lys for å optimalisere den automatiske rensingen. Dette gir badet de beste forutsetningene for å stå uten tilsyn over lengre tid. Ved å tilføre ozon til vannet før det passerer rensekammeret med UV-C stråler vil det skapes en reaksjon som danner activt oxygen. Denne avanserte oksidasjonsprosessen bryter ned organiske partikler og dreper bakterier.

 

Vannpleieprodukter

I tillegg til filter og CLEARRAY Active Oxygen™ anbefaler vi at det benyttes SunPurity™ sølvioner i kombinasjon med Active Oxygen som vannpleie.

Aktive Oxygen

Active Oxygen er et luktfritt alternativ til klor- og bromholdige desinfeksjonsmidler for sikring av den hygieniske kvaliteten. Active Oxygen er et pulverbasert middel som tilsettes direkte i badevannet før hver gang du bader.

OBS: Hvis det har vært mange i massasjebadet anbefaler vi at det tilsettes Minichlor (klor granulat) etter bading for å opprettholde høyeste hygienenivå i vannet. Denne klortilsetningen er gjerne borte fra vannet før neste bading.

Sølvioner

SunPurity™ Nature 2 sølvioner benyttes i kombinasjon med Active Oxygen. Sølvioner hemmer bakterievekst, dreper bakterier og holder pH og alkalitet mer stabil. Dette gjør at du kan bade klorfritt, og reduserer behovet for klor når du skal klorchocke badet. Sølvionene ligger i en spesialdesignet beholder som er plassert i skimmeren, og byttes ut etter 4 måneder.

Dyser med vannstrøm under vann i et Sundance massasjebad.

 

Saltvannsrensing

Det finnes flere former for desinfisering av vannet. Noen er manuelle – andre er delvis automatiske. Et delvis automatisk system for desinfisering som brukes er saltgenerator – eller saltvannsrensing som det også kalles. I prosessen omdanner saltgeneratoren saltet til klor eller bromin. Vannet vil derfor ha de samme desinfiserende egenskapene som vann hvor disse midlene tilsettes manuelt. Systemet med saltgenerator er en teknologisk løsning som er relativt dyr i innkjøp og vil kreve oppfølging med kalibrering, og vedlikehold når elektrodene skal byttes. I tillegg kommer kostnadene til Biobromid salt ved hvert vannbytte og syre (pH down) for å holde pH-verdien nede.

Ved selv å ha prøvd ut saltvannsgenerator nøye anbefaler vi fremdeles manuell tilførsel av rensemidler. Det er svært enkelt og det rimeligste alternativet, og du kan velge milde produkter som ikke lukter ved bading og produkter som blir lenge i vannet når du reiser fra hytta eller på ferie hjemmefra. Vi har gjennom årene testet de ulike teknologiene som finnes på markedet, og vi tester fortløpende nyhetene når de kommer. Dette gjør at vi alltid anbefaler det vi selv synes er best. Ta gjerne kontakt med oss for en nærmere gjennomgang. Vi ønsker at du skal finne den løsningen som passer deg og ditt bruk best.

Et hav av muligheter

Vi har forståelse for at man kan gå seg litt vill i «jungelen» av vannrensesystemer og -løsninger. Ta gjerne kontakt med oss for en nærmere gjennomgang. Vi ønsker at du skal finne de løsningene som passer deg og ditt bruk.

Men, uansett hvilken løsning du velger, det viktigste grunnlaget for god vannkvalitet legger du ved å ta en dusj før du bader i ditt massasjebad.

* Kommer som standard til 880-, 780- og 680-serien.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager