Danver Utekjøkken – vedlikehold
Utekjøkken fra Danver trenger lite vedlikehold da det er av rustfritt stål, men det er likevel viktig å ha en vaskerutine.
Alle elementene fra Danver består av rustfritt stål, noe som gir kjøkkenet høy kvalitet og god funksjonalitet. Rustfritt stål trenger lite vedlikehold, og med pulverlakkerte overflater vil dette utekjøkkenet tåle tøffe klimaer og værforhold. Det at rustfritt stål også er motstandsdyktig mot korrosjon og flekker gjør at dette er et ideelt materiale for utekjøkken.
Da rustfritt stål ikke har porer, hull eller sprekker, har heller ikke bakteriene noen steder å samle seg. Dette gjør rustfritt stål til en av de mest hygieniske overflatene for tilberedning av mat.
Til tross for at rustfritt stål tåler mye, er det visse ting man må være observant på:
- Høyt konsentrat av salt og eddik kan gi misfarging.
- Blekemiddel og klor kan gi grop dannelse og korrosjon.
- Benyttes muriatic syre for å rengjøre tilstøtende betong/områder kan dette gi skapene permanente flekker.
- Ulakkerte enheter, eller enheter som er installert i nærheten av sjø, burde beskyttes med et stål-rens produkt. Dette legger en tynn og usynlig oljefilm for at stålet skal stå imot salt luft og sterke kjemikalier.
Vaskerutine
- Tørk alltid av stålet i samme retning som stålets struktur.
- Ikke bruk rengjøringsprodukter med klor eller blekemiddel.
- Rengjøring av flekker og matrester: bruk en klut eller svamp med mild såpe og vann. Tørk deretter av med en myk klut.
- Bruk egnet stålrens/rengjøringsmiddel for rustfritt stål for å polere ulakkerte flater.