fbpx

Er vannet i ditt utendørs massasjebad uklart?

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

Er vannet i ditt utendørs massasjebad uklart?

Noen ganger kan man få grumsete/uklart vann i massasjebadet. Dette er ikke farlig, men det er heller ikke så delikat å bade når vannet ser slikt ut. Vi anbefaler derfor at du gjør noen tiltak for å få klart og friskt vann igjen.

Det er tre vanlige årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

1. Utilstrekkelig filtrering.
2. For høy pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
3. For mye organisk materiale fra de badende – dvs. mangelfull oksidering.

1. Utilstrekkelig filtrering:

 • Vask filteret minst hver 4. uke. I tilfeller hvor det er brukt mye solkrem eller fuktighetskrem vil det være behov for å bruke SpaCare Filter Cleaner ved vasking av filteret. Er filteret skittent, kan det ikke rense vannet godt nok, og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann.
 • Når filteret er rent, kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright and Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000–1500 l vann.
 • Det er viktig at massasjebadets filtreringssyklus er korrekt innstilt! For å unngå at vannet blir uklart eller grått, må pumpen som sirkulerer vannet gjennom filteret gå i flere timer i døgnet.

2. For høy pH-verdi eller alkalitet – vannet er ikke lenger i balanse:

 • For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i badevannet er du nødt til å måle deg frem: Mål alkaliteten (TA) med teststrips eller en digital SmartTest.
 • Juster alkaliteten, slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav, tilsettes SpaCare Alka Up, og er den for høy, tilsettes SpaCare Alka Down.
 • Når alkaliteten er justert korrekt, måles pH-verdien med teststrips eller en digital SmartTest. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.

Alkalitet er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bikarbonater og hydroksider. Alkalitet er vannets pH-buffer. Jo større buffer det har, jo større er vannets motstand mot endringer i pH-verdien.

3. For mye organisk materiale fra de badende – mangelfull oksidering:

Organisk materiale fra de badende og fra hudpleieprodukter mv. vil gjøre vannet grått og uklart hvis ikke stoffene kjemisk «brennes» vekk fra vannet.

1. SpaCare Minichlor (15 ml per 1000 l vann).

2. Hvis du ikke ønsker å bruke klor, kan du i stedet tilsette to måleskjeer (2 x 15 ml) Active Oxygen Granular (A) per 1000 l vann og la pumpene gå i 20-30 min. Når du har gjort dette kan du måle verdiene for aktivt oksygen med egne teststrips for dette formålet.

Hvis ingen av de tre forslagene løser problemet, må vannet byttes.
Rens først det skjulte rørsystemet med SpaCare Biofilm Cleaner og bytt deretter vannet.
Oppskrift for bruk av Biofilm Cleaner får du med når du kjøper dette i vår forretning eller i vår nettbutikk.

Tips! Husk at sirkulasjonspumpen (massasjepumpen) skal gå, mens luftinnblåsingen (luftventilene på overkanten av spaet) skal være slått av, når du tilsetter pleiemidler til spaet.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager