Grilloppskrift – Grillet laks med Sriracha Aioli
En rask grilloppskrift som likevel er full av smak. Server gjerne den grillede laksen med noen ekstra limebåter og litt frisk salat.
En rask oppskrift som likevel er full av smak. Server fisken med noen ekstra limebåter og litt frisk salat.
Ingredienser
4 porsjoner
Sriracha Aioli
120 g majones
1-2 ss Sriracha saus
2 fedd hvitløk, presset i en presse
2 ts fersk limesaft
½ ts havsalt
Laksefileter
4 laksefileter med skinn
2 ts havsalt
½ ts finmalt sort pepper
½ ts malt hvit pepper
¼ ts kajennepepper
Olje til grilling
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme.
- Visp ingrediensene til aiolien godt sammen. Dekk det til og sett det i kjøleskapet. Jo lengre aiolien får stå, jo bedre setter smakene seg.
- Krydre fisken med salt og pepper. Pensle de med litt olje.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
- Legg fisken på grillen med kjøttsiden ned (gjerne 45 ° på ristene for å skape mønster i fisken). La de grille i 4 til 6 minutter. Bruk en slikkepott til å snu stykkene. Grill de videre i 5 minutter. Laksen er ferdig når den fortsatt er fuktig, flaker lett med en gaffel og har nettopp blitt ugjennomsiktig i midten.
- Server visken varm, romtemperert eller avkjølt med en god porsjon Sriracha aioli.