Grilloppskrift – Rainers Satay Chicken Slider
Ønsker du en enkel vri på den tradisjonelle hamburgeren? Her finner du oppskrift på nydelige Satay Chicken Sliders.
Denne nydelige grillretten har vi servert på flere kampanjehelger og den har vært like stor suksess hver gang. Den er svært enkel å lage og smaker helt himmelsk.
Ingredienser
4 porsjoner
Slider-brød (små hamburgerbrød)
Kyllingfilet
Ruccola salat
Tomat, i tynne skiver
Rødløk, i tynne skiver
Marinade
Olje (raps/solsikke)
Kyllingkrydder (TORO)
Chicken and Steak-krydder (Santa Maria)
1 fersk chili, finhakket
Aioli
2 egg
1 ss Dijonsennep
Saften av 1 lime/sitron
5 dl olje (raps/solsikke)
Salt og pepper
Hvitløk, ca. 4 fedd
Satay saus
Ett glass Satay Saus
En boks kokosmelk
Fersk koriander
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling.
- Lag marinaden ved å blande ingrediensene: olje, krydder og chili. Pass på og ikke bruk for mye olje til marinaden. Det skal kun være så filetene blir smurt med olje og krydder, og ikke svømme i olje. Mengden av krydder og chili tilpasses etter ønske.
- Del opp kyllingfileten og legg i marinaden. La kylling stå kjølig i minst et par timer.
- Tips: Til sliders passer det fint å dele en stor kyllingfilet i 3 deler eller bruk lårfilet som blir saftigere og mer smakfullt. Den tynne enden skjæres av ca. halvveis inn på fileten. Da får du en passe tynn, trekant kyllingbit. Den andre halvdelen deler du i to, slik at du halverer tykkelsen.
- Lag aioli: Kjør egg, sennep og sitronsaften luftig med en stavmikser. Spe så med en tynn stråle olje til en luftig «majones konsistens». Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Blir aiolien for tykk, spe med et egg.Tips: Dette er en god porsjon aioli, men aioli holder seg lenge i kjøleskapet og er godt til mange andre ting. Alternativt kan man halvere oppskriften.
- Lag Satay sausen ved å blande ca. like mengder av Satay saus og kokosmelk. Tilsett 1/2 til 1 plante med koriander. Korianderen hakkes med kniv før den tilsettes. Bruk gjerne en stavmikser til slutt for å gjøre sausen glatt og fin.
- Tips: Vi har kjøpt Satay sausen i en innvandrer butikk. Annen Satay Saus kan brukes.
- Klargjør grillen. De marinerte kyllingfiletene grilles på god varme for å få en fin grillet overflate. De tykkeste bitene må kanskje etterstekes litt på indirekte varme for å bli gjennomstekt.
- Varm burgerbrødene litt på grillen.
- Bygg så opp burgeren:
Begynn med litt aioli på burgerbrødet.
Legg på ruccola.
Legg på en kyllingfilet.
Smør Satay saus på kyllingfileten.
Avslutt med litt løk og tomat før topp-brødet legges på.
Lykke til og velbekomme!