Grilloppskrift – Shish kebab med svinekjøtt
Souvlaki er en gresk rett med shish kebab av svinekjøtt og serveres med pitabrød og tzatziki.
Souvlaki er en gresk rett med shish kebab av svinekjøtt, som serveres sammen med pitabrød, pommes frites, tzatziki og løk.
Ingredienser
6 porsjoner
ca. 1 kg svinekam – trimmet og delt i ca. 4 cm store biter
6 ss frisk sitrongsaft
3ss rødvinseddik
1 liten løk, revet
4 fedd hvitløk, finhakket
2 ts tørket oregano
2 ts malt svart pepper
1 ts salt
1,5-2 ss olivenolje
Til servering
Pitabrød
Pommes frites
Tzatziki (se oppskrift)
Sitronbåter
Rødløk, delt i strimler
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling.
Legg kjøttet i en bolle eller en plastpose som kan forsegles, sett det litt til side.
Bland sitrongsaft, eddik, løk, hvitløk og krydder i en liten bolle. Visp inn olivenolje og hell over svinekjøttet. La dette marinere i kjøleskapet i et par timer. Kjøttet kan stå natten over.
Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
Tre svinekjøttet på grillspydene, krydre med salt og pepper.
Grill spydene i 3-4 minutter på hver side. Fjern spydene fra grillen og press sitron over grillspydene.
Server med pitabørd og/eller pommes frites, tzatziki og rødløk.