Grilloppskrift – Sitron og hvitløks grillede asparges
Det er ikke mye som må gjøres med aspargesen for at den skal bli nydelig på grillen. Har du sitron, hvitløk og olivenolje kommer du langt.
Det er ikke mye som må gjøres med grilled asparges før den blir helt nydelig. Har du sitron, hvitløk og olivenolje kommer du langt.
Ingredienser
4 porsjoner
450 g asparges
1 sitron
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
Havsalt
Nykvernet sort pepper
Vinaigrette
Juice fra 0,5 sitron
½ ts Dijonsennep
1 ss extra virgin olivenolje
Havsalt
Nykvernet sort pepper
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Kutt av enden på aspargesen. Legg de på et bakepapir og sett til side.
- Riv skallet av sitronen og dryss det over aspargesen. Behold sitronen til vinaigretten.
- Finhakk hvitløk. Dryss en klype salt over. Bruk siden av kniven bland sammen til en paste. Fordel det så over aspargesen.
- Drypp olivenolje over. Krydre så med salt og pepper. Bland aspargesen slik at alt er dekket med alle smakene.
- Lag vinagretten: Rør sammen sitronsaft og sennep. Sakte visp inn olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme. Benytt gjerne en grillgridd (nettbutikk) når du skal grille aspargese.
- Grill aspargesen 6-10 minutter. Snu ofte. Tiden vil avhenge av størrelsen på aspargesen og varmen fra grillen.
- Legg på et serveringsbrett og hell vinaigrette over.
Aspargesen kan serveres både varm og kald.