Slik klargjør du din Bull grill til grillsesongen.
Noen griller året rundt, men for de fleste er vår og sommer høysesongene for grilling. Før du tenner grillen for første gang i år er det viktig at du klargjør den og tar en liten sjekk. Her har du noen tips til hva du bør gjøre.
- Sjekke slange og regulator
Har du gassgrill er det viktig at du sjekker gass-slangen for sprekker og krakeleringer. Er det mer enn 3 år siden slangen og regulatoren ble byttet, bør begge deler byttes før sesongen starter (kjøp regulatorkit her). - Fjern spindelvev
Gå over grillen og fjern spindelvev og andre fremmedlegemer inne i den. Det er spesielt viktig å sjekke brennerne og inntaket til brennerne. Fremmedlegemer her vil forstyrre transporten av gass. - Rengjorde du ikke Bull-grillen din før du pakket den bort?
Hvis du ikke rengjorde grillen før du satte den bort for sesongen bør du:
- Vask grillristene med Zalo-vann, eller annen fettløselig såpe. Skyll godt etterpå, før du setter grillristene inn med smakløs matolje som f.eks. raps- eller solsikkeolje.
- Skrap deksler, som varmereflektorer og varmespredere, rene med en sparkelspade i stål.
- Tøm og rengjør fettoppsamlingsskuffen.
- Vask grillen utvendig med stålrens (kjøp stålrens her). Er den veldig møkkete utvendig kan en annen såpe benyttes, men husk å sette den inn med stålrens til slutt, for å beskytte stålet mot vær og vind.
Når grillen er vasket og klargjort er det bare å begynne grillsesongen. Her er noen Grilloppskrifter til inspirasjon 🙂
God grillsesong!