Grilloppskrift – Bull-grilled duck
I slutten av mai 2014 hadde vi besøk av kjendiskokken Gunnar Hvarnes som grillet andebryst fra Gårdsand til våre besøkende – og det smakte helt fantastisk!. Vi har vært så heldige å få oppskriften – som vi gjerne deler med dere.
I slutten av mai 2014 hadde vi besøk av kjendiskokken Gunnar Hvarnes som grillet andebryst fra Gårdsand til våre besøkende – og det smakte helt fantastisk!. Vi har vært så heldige å få oppskriften – som vi gjerne deler med dere.
Ingredienser
4 personer:
4 stk. andebryst fra Gårdsand.
Marinade
1 dl ketchap manis, søt soya
2 dl soyasaus
1 ss sirachi, vietnamesisk cilli pure
Alt dette fåes kjøpt i asiatiske matbutikker.
Chili aioli
2 egg
1 ss sennep
Saften av 1 lime
5 dl solsikke olje
1 ss shirachi
Saus
1 dl av marinaden
2 ss hakket sushi ingefær
1 ss hakket vårløk
1 ss hakket koriander
Saften av 1 lime
Slik gjør du
- Rens andebrystene fri for sener. Lag snitt u fettkappen (akkurat som med ribbesvoren).
- Grill først på 3 min på fettsiden på medium varme på grillen. Så 3 minutter på kjøttsiden på full varme. Gjør dette to ganger. HUsk å pensle jevnlig med marinaden.
- Hviles så i 8-10 minutter.
- Anrettes med chili aioli og avsluttes med saus over kjøttet. Server gjerne med nykokt ris.
Tips: Grill gjerne noen hjertesalater som er det i 2 på grillen og server til.
Marinaden
Visp alle ingrediensene sammen i en bolle, og la den stå og godgjøre seg i kjøleskapet i ett par timer.
Chili aioli
Kjør egg, sennep og limesaft luftig med en stavmikser. Spe så med en tynn stråle solsikkeolje til en luftig «majones konsistens». Smak til med shirachi, salt og pepper.
Saus
1 dl av marinaden brukes som base. Tilsett så resterende grønnskaper. Dette blandes sammen kaldt.