Grilloppskrift – Grillede poteter med blåmuggost og gressløk saus
Man kan gjøre mye med poteter. Denne utgaven har den perfekte kombinasjonen hvor potetene er gylne og crispy på utsiden, myk og kremaktig på innsiden.
Man kan gjøre mye med poteter. Denne utgaven har den perfekte kombinasjonen hvor potetene er gylne og crispy på utsiden, myk og kremaktig på innsiden.
Ingredienser
4-6 personer
700 g små gule poteter
Extra virgin olivenolje
Havsalt
Nykvernet pepper
Finhakket frisk gressløk, til pynt (kan sløyfes)
Smuldret blåmuggost, til pynt (kan sløyfes)
Blåmuggost og gressløk saus
1,8 dl rømme
55 g blåmuggost, smuldret
2-3 ss kaffefløte
1 ss Dijon sennep
1 ss Worcestersaus
1 ss finhakket gressløk
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Vask potetene og legg de i en stor gryte med kaldt vann.
- Kok opp og la de småkoke til de blir så møre at du kan skjære i de med en kniv.
- Mens potetene koker kan du forberede sausen. Dette gjøres ved å røre alle ingrediensene sammen. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet i inntil 15 minutter før servering.
- Tips: sausen kan oppbevares i opptil en uke.
- Hell av vannet og legg potetene utover en stekeplate.
- Ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle, mos potetene forsiktig med hånden slik at de blir flate. Prøv og ikke knus de så mye at de faller fra hverandre.
- Klargjør grillen for direkte varme med høy varme.
- Forvarm et grillfat eller en grill grid.
- Pensle begge sidene av potetene og krydre de med salt og pepper.
- Plasser potetene i en den forvarmede grill griden og la de grille til de blir gyllenbrune og sprø, ca. 4-5 minutter på hver side.
- Server potetene mens de er varme sammen med sausen.