Grilloppskrift – Grillet biff med bulgursalat
En frisk, spennende og sunn middag.
En frisk, spennende og sunn middag.
Ingredienser
4 porsjoner
600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Bulgursalat
1 1/2 dl bulgur
2 dl vann
1/2 ts salt
1/2 stk agurk
1 stk rødløk
2 stk tomat
2 stk vårløk
Kald tomat- og aprikos saus
1 stk løk
2 båt hvitløk
4 ss soyasaus
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
1 stk rød chili
6 stk tørket aprikos
1 ts sitronpepper
Slik gjør du
- Hakk løk og hvitløk til sausen. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene. Kjør alt til en jevn saus.
- Hell sausen over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.
- Hell kokende vann over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
- Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
- Strø salt og pepper på biffene og grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Kilde: matprat.no Foto: matprat.no