Grilloppskrift – Grillet squash
En rask og svært enkel siderett til sommerens grillmat.
En rask og svært enkel siderett til sommerens grillmat.
Når man griller grønnsaker på denne måten er det lurt å bruke grillrist, eller leve på den ville siden og risikere å miste noen gjennom ristene.
Ingredienser
4-6 personer
4 medium store squash
Oliven olje
1-2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss hakket friske urter – gjerne timian. Kan byttes ut med 1 ts tørkede urter.
Havsalt
Nykvernet sort pepper
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Skjær squashen i 1 cm tykke skiver og legg de i en bolle/på et fat.
- Drypp over olivenolje og dryss over hvitløken, urtene, salt og pepper. Bland sammen.
- Klargjør grillen for direkte varme over middels varme.
- Legg ut squashen på grillristen i et enkelt lag. Grilles for 3-4 minutter på hver side.
- Squashen burde være al dente (ha tyggemotstand) og ikke ha blitt «gjennomsiktig». Smak deg til mens du griller.