Grilloppskrift – Lammeburger med feta- og sitronaioli
Hva med å prøve noe nytt? Vi anbefaler lammeburger på grillen!
Hva med å prøve noe nytt? Vi anbefaler lammeburger på grillen!
Ingredienser
4 personer
Lammeburger
700 g malt lammekjøtt
1,5 ss frisk oregano (eller 2 ss tørket)
2 ts finhakket frisk mynte (eller 1 ss tørket)
0,6 dl sorte oliven
1 ss hakkede oljefylte soltørkede toamter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss balsamicoeddik
0,5 ts salt
0,5 ts malt svart pepper
Aioli med sitron og feta
1,5 dl smuldret fetaost
1 dl majones
1 dl gresk yoghurt
1,5 ss finhakket frisk mynte
1,5 ss sitronsaft
1,5 ts sitronskall
1-2 fedd hviløk, presset eller finhakket
1/4 ts salt
1/8 ts nykvernet pepper
For servering
Pitabrød
Baby arugula
Tomat i skiver
Finsnittet rødløk
Agurk
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
- Fordel deigen og form til fire hamburgere.
- Sett den i kjøleskapet til den skal grilles.
- Legg burgerne på en varm grill (direkte varme med høy temperatur) og stek 4-5 minutter på hver side for medium stekt.
Aioli med sitron og feta
- Bland alle ingrediensene i en bolle og rør sammen grundig.
- Dekk til og sett i kjøleskapet frem til servering.
Tips: aiolien er best om den lages et par timer før servering.
Server med pitabrød, grønnsaker og aioli med sitron og feta.