fbpx

Grilloppskrift – Stek pizza på grillen

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

Grilloppskrift – Stek pizza på grillen

Har du ikke pizzaovn, men ønsker den samme gode grillede smaken og en fin og sprø skorpe på pizzaen? Grill pizzaen på grillen!

Mange tror at det å grille en pizza på grillen er vanskelig og tidskrevende, men å grille en pizza er både enkelt og tar kort tid. I tillegg får du den fine og sprø skorpen, samt den gode grillsmaken. Nedenfor finner du ingrediensene til en pizzabunn som er svært smidig og lett å håndtere. Hva slags fyll du ønsker på pizzaen velger du selv, men vi kan anbefale f.eks. grønn pesto, spekeskinke, brie og mozarella. Topp den gjerne med ruccola etter steking.

Med pizzastein

Den enkleste måten å grille en pizza på er ved å bruke en pizzastein.

Ingredienser
8 porsjoner

8 dl mel (helst pizzamel)
3 dl lunket vann
1 ts sukker eller honning
1 pk gjær (tørr eller fersk)
2 ts salt
6 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Legg pizzasteinen på grillen og skru på alle brennerne. Husk å lukke lokket. Mens pizzasteinen og grillen blir varm, kjevler man ut passe store pizzabunner. De bør ikke være mer enn 2–4 mm tykke. Husk på at pizzaen ikke kan være større en selve pizzasteinen. Topp pizzaen med ønsket topping. Vi anbefaler at man her tenker som til en italiensk pizza; passe mengde fyll slik at pizzaen ikke blir overfylt.

Tips: Bruk godt med hvetemel under pizzaen. Dette gjør at den blir lettere å håndtere på pizzasteinen.

Når grillen har oppnådd 180-200 °C, skrur du av brennerne under pizzasteinen, men lar brennerne på siden være på. Da griller du med indirekte varme. Dette er viktig for ikke å svi pizzabunnen.

Legg pizzaen på steinen og lukk lokket på grillen. Det tar ca. 5 til 10 minutter å steke en pizza, avhengig av varme og hvor godt stekt man liker den. Hold lokket igjen, bare åpne den for å se på pizzaen, eventuelt snu på pizzaen hvis grillen griller litt skjevt.

Det er lettest å putte den rå pizzaen på steinen hvis man har en pizzaspade. Har man ikke det, fungerer det godt med en glatt plastfjøl med litt ekstra mel på. Når pizzaen er ferdig er den mer stabil og lettere å ta ut igjen. Bon Appétit!

Det er lettest å putte den rå pizzaen på steinen hvis man har en pizzaspade. Har man ikke det, fungerer det godt med en glatt plastfjøl med litt ekstra mel på. Når pizzaen er ferdig er den mer stabil og lettere å ta ut igjen.

Ønsker du å prøve?

Kjøp en pizzastein i nettbutikken vår her.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager